Zender ‘192TV’ in aantocht

19 mei 2010 om 00:00 Nieuws

Bert is geen onbekende in muziekminnend Nederland. Al jong was hij bezig met muziek en mensen die muziek maken.

NIJKERK - Bert van Breda en René Kroon hebben in de loop der jaren veel muziekmateriaal gevonden. Speuren in de archieven van onder andere Beeld en Geluid in Hilversum, maar ook bij zenders in het buitenland, waar veel zeldzaam muziekmateriaal is opgeslagen en wellicht nooit is uitgezonden. Omdat het hart in de muziek ligt, is het idee van een oldies clipzender geboren; 192TV genaamd. (‘192’ was de eerste golflengte waarop zeepiratenzender Veronica te beluisteren was, redactie)

door Maureen van Goethem

Begin jaren tachtig richtte hij zijn eigen platenlabel op, BR Music. Een bedrijf dat voornamelijk in de Benelux specialist is in de ‘oldies’ uit de jaren ‘60 tot ‘90.

Vanwege zijn interesse kwam hij veel clips tegen in de archieven in binnen- en buitenland. Ondertussen kwam hij René Kroon tegen. Kroon is al jaren een verwoed verzamelaar van muziekclips, heeft bij het Hilversumse facilitaire bedrijf NOB en jongerenzender TMF gewerkt en besloot een aantal jaren geleden met narrowcasting voor zichzelf te beginnen. Nu hebben zij besloten een TV-thema kanaal met ‘gouwe ouwe’ muziek te beginnen. Contact met Ad Bouman, die jarenlang technicus was bij Radio Veronica en later producer bij het TV station Veronica, wierp zijn vruchten af. 192TV werd op 21 april een feit.

,,Wanneer de zender voor iedereen te zien is (in Nijkerk onder meer via UPC, KPN Glasvezel of Digitenne) is op dit moment nog niet bekend, wij zijn volop in onderhandeling.”

192TV gaat in de vorm van een jukebox videoclips uitzenden en laat 24 uur per dag clipjes zien van de laatste 50 jaar maar met de nadruk op de jaren ‘50, ‘60 en ‘70. Mensen kunnen ook clips aanvragen. ,,Als je het ziet en hoort dan werkt dat gewoon. Dus een format wat klopt,” aldus Bert.

Ad Bouman zal ook te zien zijn met zijn ‘Adje Bouman Top Tien’ en wel op donderdagavond. René: ,,Het leuke is dat Ad ook nog alle oude jingles van Veronica in zijn bezit heeft en daar hebben wij videojingles van gemaakt.”

Elke eerste vrijdagavond van de maand zendt men live uit, waarbij Ad, René en Bert in aanwezigheid van deskundige bekende gasten vragen beantwoorden, uitleg geven en verzoekjes behandelen.

,,Wanneer de zender officieel gelanceerd wordt zal dat geschieden in het nieuwe business-home van Sparta Nijkerk. Er is toegezegd dat burgemeester Renkema het startschot wil geven en hij zal dat doen met de Griekse zanger Demis Roussos, die regelmatig in Nijkerk komt vanwege zijn contract met BR Music.”

uMeer informatie op: www.192tv.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie