NSC op drempel Hoofdklasse

Nieuws

Van Dijk 1-0; Van de Kamp 2-0; De Boer 2-1; Benbouker 3-1

NIJKERK - Na de winst op Urk ligt NSC prima op koers voor promotie naar de Hoofdklasse. De laatste speeldag strijden de Nijkerkers samen met DVS’33, SDV Barneveld en DTS’35 om de laatste twee promotieplaatsen. De opgave voor NSC is eenvoudig, want winst volstaat.

De laatste duels komt er steeds meer spanning op het resultaat van de duels van NSC. Sinds de doelstelling voor dit seizoen is omgezet van handhaving naar promotie, doen de Nijkerkers eigenlijk niets anders dan ervoor: heel veel punten halen.

Waar NSC zich voor de winterstop vaak bediende van countervoetbal, laten ze de laatste weken steeds vaker zien ook het spel te kunnen maken. Tegen middenmoter Urk was de opdracht zaterdag niet eenvoudig, maar NSC raakte zeker niet in paniek.

Rustig en verzorgd spelend ging de ploeg op zoek naar de winst. Die leek al vrij snel in de tas te zitten, want NSC beschikt over twee topspitsen die makkelijk scoren. Twee soortgelijke situaties leverden een 2-0 tussenstand op. Eerst was Douwe van Dijk succesvol uit een vrije trap van Christiaan van Dusschoten. Even later verdubbelde Christiaan van de Kamp de score.

Het duel was daarmee echter niet gespeeld, want via een afstandschot van William de Boer kwam Urk al snel weer terug. De gasten drongen zelfs even aan en NSC haalde opgelucht adem toe opnieuw De Boer schoot, maar de paal raakte. De gastheren hadden voor rust ook kansen op een grotere voorsprong, maar het bleef bij 2-1. Een gunstige tussenstand die de ploeg in de tweede helft moest vasthouden.

De tweede helft was qua voetbal minder, omdat er voor de beide doelen weinig gebeurde. Voor NSC was dit gunstig, want zij controleerden het duel. Halverwege de tweede helft tekende Imad Benbouker voor de 3-1 na een goede passeeractie gevolgd door een doeltreffend schot. Het bleek de beslissing te zijn in het duel, omdat NSC hierna geen kans meer weggaf en Urk niet fel meer aandrong. De 3-1 eindstand werd met gejuich ontvangen, al betekende het nog niet dat NSC hierdoor promoveerde

Promotiespanning

De strijd om de promotieplaatsen naar de Hoofdklasse is enorm spannend. Er zijn vier ploegen in de race voor de resterende twee promotieplaatsen. Het beste staan DVS’33 en NSC ervoor, want als zij winnen is promotie een feit. Bij ander resultaten hebben SDV Barneveld en DTS’35 nog kans. DVS’33 speelt thuis tegen kampioen SVZW, SDVB uit bij Zutphen en DTS’35 uit bij DETO.

NSC speelt in Almelo tegen laagvlieger Oranje Nassau. De gastheren strijden nog voor handhaving, maar het mag eigenlijk geen probleem zijn voor NSC om de winst mee naar Nijkerk te nemen vanaf 14.30 uur.

Dan kan ‘s avonds het feest losbarsten vanwege de promotie naar de Hoofdklasse; een unieke prestatie van NSC.

advertentie