Nijkerkers vinden droomhuis

Nieuws

In ‘Droomhuis Gezocht’ biedt presenator Sybrand Niessen mensen die dromen van een (tweede) huis in buitenland, de helpende hand. Op basis van hun budget en wensen gaat hij samen met de kandidaten op zoek naar hun ideale droomhuis. Onder begeleiding in het land van hun keuze, worden de huiszoekers ook door plaatselijke Nederlandstalige makelaars bijgestaan.

Met omroep Max op zoek in Tsjechië NIJKERK - Han en Dinie Broers zijn door omroep Max uitgekozen om deel te nemen aan het tv-programma ‘Droomhuis gezocht’. Het echtpaar ging in januari op zoek naar een (tweede) huis in hun favoriete vakantieland Tsjechië en vond daar hun droomhuis. Het programma wordt uitgezonden op maandag 12 april op Nederland 2 om 22.00 uur.

door Belinda van der Horst

Uitgekozen

Dinie vertelt dat er een advertentie van omroep Max in de Telegraaf stond waarop belangstellenden voor het tv-programma konden reageren. ,,Ik had niets aan Han over de advertentie verteld, want ik dacht er toch niets van te horen”, zegt ze. Dat gebeurde echter wel, de medewerkers van het programma wilden graag kennis met hen maken. Het paar werd uit heel veel inzendingen gekozen. Toevallig hadden Han en Dinie in januari een sneeuwvakantie in Tsjechië geboekt en in die periode vonden ook de opnames van het programma plaats. De opnames duurden drie dagen en het was een hele belevenis. ,,Het waren wel lange dagen. Normaal filmen ze met meerdere camera’s, maar nu met één camera. Daar moesten meerdere shots mee gemaakt worden, dus moesten we veel wachten”, vertelt Han. Er was echter ook tijd voor ontspanning. Ze maakten een rit met een hondenslee, wat een bijzondere ervaring was.

Het paar ging met een makelaar en presentator Sybrand Niessen mee om drie huizen te bekijken. Het laatste huis was hun droomhuis. Het is gerenoveerd en gemeubileerd. ,,Het ligt tegen een reuzengebergte aan in het noorden van Tsjechië”, zegt Han. Het paar had echter hun huis in Nijkerk al twee jaar te koop staan. Ze wilden eerst hun huis kwijt voordat ze een huis in Tsjechië gaan kopen. Tot hun grote blijdschap is hun huis in maart verkocht. Momenteel huren ze tijdelijk een woning van een makelaar. ,,De bedoeling is dat we in Nijkerk een huis gaan huren of een appartement kopen”, zegt Dinie.

Nogmaals kijken

Deze week zijn ze in Tsjechië om met de makelaar van het tv-programma nogmaals hun droomhuis uit het tv-programma te bekijken, en nog andere huizen. Han is van plan om over twee jaar met vervroegd pensioen te gaan. Dinie stopt dan ook met haar baan. Ze willen dan jaarlijks geruime tijd in Tsjechië verblijven. De prachtige natuur spreekt hen erg aan. ,,’s Winters kun je er skiën en zomers is het klimaat er aangenaam. Het is betaalbaar en er zijn veel bezienswaardigheden op rijafstand. Je kunt in een dag naar Tsjechië rijden, het is 900 kilometer en geen drukke route”, noemt Han alle pluspunten op. ,,We verwachten dat we daar veel logees krijgen”, zegt Dinie. Mogelijk vinden zij deze week hun droomhuis.

advertentie