Van der Wilt 0-1; De Rijk 1-1

Nieuws

NIJKERK - In het slechte voetbalduel tussen Jodan Boys en Sparta Nijkerk verloren de Nijkerkers zaterdag dure punten in de titelstrijd. Vlak voor tijd kwam Jodan Boys op gelijke hoogte, wat gezien het spelbeeld terecht was.

De Nijkerkers legden een matige partij op de mat in Gouda en omdat ook de thuisploeg amper kon imponeren, was het niveau laag. Toen Maurice van der Wilt een kwartier voor tijd scoorde, gloorde er hoop voor de Spartanen. Ze lieten zich echter te ver terugzakken, waardoor Jodan Boys gevaarlijk kon worden. In de slotfase viel toen alsnog de verdiende gelijkmaker.

Het doel is natuurlijk de topklasse en dat kan bijna niet meer misgaan. Toch zijn het dure verliespunten, omdat de titel nog steeds binnen bereik is. Op Paasmaandag spelen de Nijkerkers in Putten tegen SDCP om 14.30 uur. Deze streekderby mag geen verliespunten opleveren om de hoop op de titel levend te houden. Dan zal het spel wel duidelijk beter moeten dan afgelopen zaterdag in Gouda. Bij winst blijft de titel binnen bereik, bij een ander resultaat wordt die kans erg klein.

advertentie