pool

Nieuws

Gerard Steltenpool: ,,Als slager hebben wij bewust voor het varkensvlees met ‘Milieukeur’ gekozen. Wij schotelen onze klanten alleen vlees voor, waar wij zelf vierkant achter staan.”

HOEVELAKEN - Gerard Steltenpool is een dorpsslager, een cateraar en (vlees) leverancier voor horeca. Passie gecombineerd met vakmanschap, kwaliteit en service zijn de basiselementen die de grondslag vormen van zijn visie. Ervoor zorgen dat de consument elke dag kan genieten van een ambachtelijk stukje vlees of lekkere maaltijd; dat is de basis van zijn ondernemerschap. Slagerij Steltenpool is officieel gecertificeerd om uitsluitend varkensvlees met Milieukeur te verkopen.

door Maureen van Goethem

Maar waar staat varkensvlees met de ‘Mileukeur’-stempel voor? Het begon allemaal in 1998, toen zowel varkenshouders als slagers de koppen bij elkaar staken met één en hetzelfde doel: antwoord geven op de vraag naar veilig, duurzaam en ambachtelijk geproduceerd varkensvlees. Tegenwoordig is ‘Milieukeur’ een samenwerkingsverband van bedrijven die het project Varkensvlees met ‘Milieukeur’ in de praktijk brengt. Een onafhankelijk en beschermd merk. ‘Milieukeur’ geeft de garantie dat het varkensvlees op de een duurzame, milieu- en diervriendelijke wijze geproduceerd is. Dit naar maatstaf van de meest recente stand van zaken. Daarnaast garandeert ‘Milieukeur’ dat het vlees op meest veilige manier tot stand is gekomen.

Bewegingsvrijheid

,,Biggen en vleesvarkens krijgen extra licht, lucht en dus bewegingsvrijheid. Alle dieren beschikken over onbeperkt vers drinkwater, speeltjes en een apart toilet-gedeelte in de stal,” aldus Gerard.

‘Milieukeur’ kan elk stukje vlees van gedurende het hele proces -van boer tot winkelvloer- monitoren en bewaken. Het onafhankelijk certificatiebureau CGD kijkt met streng oog over de schouder mee en keurt iedere fase binnen ‘Milieukeur’. Steltenpool: ,,Het vlees is lekkerder, beter voor het milieu, beter voor het dier en absoluut niet duurder.”

In de verschillende koelvitrines kan de klant kiezen uit een groot assortiment vlees, vleeswaren en salades van uitzonderlijk hoge kwaliteit. Het vleesassortiment varieert van alle bekende en gangbare vleessoorten tot en met exclusieve producten.

Steltenpool: ,,Daarnaast bieden wij u een bijzonder uitgebreid assortiment fijne vleeswaren dat varieert van rauw tot gekookt en van gegrild tot gerookt. Ook kant-en-klare maaltijd worden dagelijks door ons vers bereid.”

uSlagerij Steltenpool. Westerdorpsstraat 9, Hoevelaken. Tel. 033-2536055. www.steltenpool.keurslager.nl

advertentie