Dutch Golf nieuw in Nijkerk

Nieuws

Na een succesvolle carriere bij verschillende gerenommeerde bedrijven, vond ondernemer-in-hart-en-nieren Jart Sluiter het eind 1999 tijd om iets nieuws te beginnen. Sluiter kocht een stuk grond van de gemeente Hattem om een golfclub te beginnen. Het bleek een succes.

NIJKERK/PUTTEN - Wie had ooit gedacht dat het ideale golfuitje in onze directe omgeving, bijna óp de grens van Nijkerk en Putten, zou kunnen vinden? Op een deel van het circa 80 hectare grote landgoed ‘Bokhorst’ tussen Nijkerk en Putten verrees in de afgelopen jaren een moderne golfbaan met negen holes. Begin april opent de golfbaan officieel haar poorten. Een golfbaan die bij de aanleg dusdanig in het fraaie landschap is ingepast dat het niet storend aanwezig is.

Door Maureen van Goethem

Zeven jaar geleden kwam Sluiter in contact met de familie Roëll, die een nieuwe bestemming zocht voor het landgoed Bokhorst. Er werd een plan gemaakt om een nieuw golfterrein te ontplooiien zonder het landschap te bederven. Er was. begin 2006 -toen ‘bestemmingsplan Westelijk Buitengebied’ werd vastgesteld- al ruimte voor een golfbaan. Echter, een jaar later werd geprotesteerd tegen de aanleg hiervan, omdat het in strijd zou zijn met het Streekplan Gelderland 2005. Het landgoed valt binnen de ecologische hoofdstructuur en mogelijk zou het ook het leefgebied van de das aantasten.

De werkzaamheden voor de aanleg werden tussentijds gestaakt. Maar in goed overleg met gemeente en provincie werd al gauw de aanleg van de golfbaan herstart. Samenwerking tussen de gerenommeerde golfarchitect Frank Pont en aannemer Van de Haar Groen BV leidde ertoe dat de baan nu perfect is ingepast in de ecologische hoofdstructuur.

De faciliteiten, uiteraard ook toegankelijk voor niet-leden/beginners, bestaan uit 2.600 m2 pitch en puttinggreen, 550 m2 kunstgrasgreen, 240 meter lange driving range met in totaal 40 afslagplaatsen, 4 oefenbunkers en uiteraard een ruime parkeerplaats.

Daarnaast biedt Dutch Golf Bokhorst kennismakingscursus, privé- en groepslessen, GVB-cursus, jeugdlessen en clinics en de mogelijkheid om met uw bedrijf of instelling een leuk golfuitje te hebben.

Nationale Open Golfdag

Op zaterdag 17 april van 12.00-17.00 uur vindt de jaarlijkse Nationale Open Golfdag plaats. De dag wordt georganiseerd voor iedereen die kennis wil maken met de golfsport, van jong tot oud.

Voor uitgebreide informatie zie de website: www.opengolfdag.nl.

u Dutch Golf Putten, Nijkerkerstraat 99A, Putten. Tel: 033-2463758. www.dutchgolf.nl

advertentie