Weer winst Veensche Boys: 3-1

Nieuws

Kool 1-0, De Vries 1-1, Kool 2-1, Rahimi 3-1

NIJKERKERVEEN - Voor het eerst deze competitie wist Veensche Boys voor de tweede maal op rij een wedstrijd te winnen. Na OWIOS (4-0) werd zaterdag Hierden (3-1) op eigen veld verslagen. De conclusie is dat Veensche Boys kan weer omhoog kijken.

Na de goede prestatie en vooral het hoopgevende spel keken de supporters uit naar het treffen met Hierden. Deze ploeg was immers eerder deze competitie nog duidelijk te sterk voor de Boys. Veensche Boys startte daarom fel en gedreven, al moesten ze het voetballend steeds vaker afleggen tegen de tegenstander. op dat moment had Erik Kool zijn ploeg echter al op voorsprong gezet, al gaf de treffer niet de rust die trainer Peters zou wensen. Een onachtzaamheid in de defensie betekende zelfs dat een snelle uitbraak in tweede instantie werd binnengewerkt door Alexander de Vries: 1-1.

Faam als topscorer

Veensche Boys hervond zich hierna en het werd een gelijkopgaand duel. Niet met heel veel spektakel voor beide doelen, maar wel met strijd en beleving. Beide ploegen hadden weinig aan een gelijkspel en met name Veensche Boys wilde wel wat meer risico nemen om alsnog te winnen.

Het spel verplaatste zich meer en meer door de lucht en het wachten was op een bal die toch een keer goed moest vallen. Toen dat eindelijk gebeurde, maakte Erik Kool zijn faam als topscorer waar en zette Veensche Boys weer op voorsprong.

Voor Hierden betekende dit dat ze meer en meer risico moesten nemen om toch nog een punt te pakken en Veensche Boys profiteerde van de extra ruimte. Nadat eerst twee grote kansen onbenut bleven, was het Aissam Rahimi die aan alle onzekerheid een einde maakte met de 3-1. Het was daarmee pas de eerste keer dit seizoen dat Veensche Boys voor de tweede keer op rij won en die serie moet nodig uitgebouwd worden.

Trainer Peters zag zaterdag genoeg punten om te verbeteren aan het spel van Veensche Boys, maar wil in eerste instantie vooral stilstaan bij de positieve zaken. ,,Voor de winterstop viel de bal zo vaak verkeerd dat we er soms moedeloos van werden. Ik vind de beleving en inzet nu beter en dan slaat de balans ook de goede kant uit. Dat dwing je ook af.” Hoewel de bovenste plaatsen weer in zicht zijn, waakt Peters voor teveel optimisme. ,,We winnen nu twee keer, maar er is nog genoeg te verbeteren. We gaan in ieder geval beter om met tegenslagen, zoals de 1-1. Dat is een grote stap in de goede richting.” Wat die goede richting is, laat zich raden.

Serie vervolgen

De volgende stap kan zaterdag gezet worden als Veensche Boys uitkomt tegen Blauw Geel’55. Deze ploeg staat net boven de Boys op de ranglijst en komt bij winst binnen bereik. Na zaterdag zijn er nog zes wedstrijden te spelen deze competitie en om kans te maken op directe promotie zou de derde overwinning op rij wel erg welkom zijn. In Ede gaat Veensche Boys proberen de serie te vervolgen met winst op Blauw Geel’55 vanaf 14.30 uur.

advertentie