Christiaan van de Kamp 0-1; Tom de Haan 1-1; Douwe van Dijk 1-2; Christiaan van de Kamp 1-3

16 december 2009 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - NSC heeft zaterdag uitstekende zaken gedaan door het uitduel tegen Zutphen met 1-3 te winnen. In de beginfase hadden de Nijkerkers het moeilijk, omdat de gastheren goed van start gingen.

Na de moeilijke beginfase betekende één van de eerste kansen meteen de voorsprong voor NSC na een goede aanval via Cherkaoui en Van de Kamp. Zutphen kwam echter al snel op gelijke hoogte. Nog voor rust was spits Douwe van Dijk attent bij een losgelaten bal door de doelman en zo ging NSC met een voorsprong rusten. Na rust wilde Zutphen de gelijkmaker forceren , maar de Nijkerkers hielden vrij eenvoudig stand en waren in de tegenaanval minstens zo gevaarlijk. Van de Kamp gooide in blessuretijd het duel definitief op slot, zodat NSC voor de tweede keer won van Zutphen.

Zaterdag speelt NSC thuis tegen hekkensluiter VSCO’61. Nu handhaving al vrijwel zeker is, kan het zicht naar boven met als doel de vierde plaats, goed voor promotie. Op De Burcht begint het duel om 14.30 uur.