De Dolle Joncker is klaar voor de Kerst

16 december 2009 om 00:00 Nieuws

De naam van het restaurant is afkomstig van een Nederlandse dichter uit onze geschiedenis, Amersfoorter Everard Meyster, die de dolle jonker werd genoemd. Meyster was eigenaar van het landgoed Nimmerdor ten zuiden van Amersfoort Hij liet in 1661 de Amersfoortse kei naar de binnenstad slepen.

NIJKERK - Sinds geruime tijd is restaurant De Dolle Joncker gevestigd op een zeer unieke locatie, bij de monding van de Nijkerkse haven, tegenover het stadhuis van Nijkerk.

door Maureen van Goethem

De Dolle Joncker is een sfeervolle eetgelegenheid die op dit moment gerund wordt door Martijn van Essen. ,,Mijn ouders hebben het restaurant in 1992 overgenomen en het toen nog Vlaamse restaurant stapsgewijs omgebouwd naar een restaurant met meer Europese gerechten. Zelf ben ik hier vanaf mijn 15e als weekendhulp begonnen. Binnen het bedrijf opgeklommen en sinds 2006 ben ik het gaan overnemen en het interieur en menukaart gaan veranderen.”

Sinds kort hebben zij ook een ander biermerk op de tap, Warsteiner, naast een herfstbok. De Dolle Joncker is een echt familiebedrijf. Moeder, vader, oom, zus, allemaal helpen ze een handje mee. ,,Mijn vrouw heeft de zorg voor de kinderen en al heel lang een leuke baan en daar ondersteun ik haar in.” Martijn maakt vaak samen met zijn vader de gerechten op basis van seizoenskaart. De wisselende menukaart met gerechten uit Europese keukens biedt een grote variëteit. Op dit moment ligt de wildkaart op tafel met bijvoorbeeld een verrukkelijke wildragout, gebraden wild zwijn koteletjes of hertenbiefstuk met wildsaus. Daarnaast hebben zij een wisselend maand- en vismenu. Dus er is altijd voldoende keus voor de vlees- of visliefhebber en natuurlijk ook voor de vegetariër.

Naast de overheerlijke gerechten die u kunt genieten in het restaurant, hoeft u ook thuis niets te missen met de catering- en partyservice. Complete maaltijden laten bezorgen of zelf afhalen, zodat u of uw gasten thuis of op het werk kunnen genieten van een heerlijke maaltijd, zonder dat u uren in de keuken hoeft te zwoegen. Of wanneer u een feestje heeft, de hapjes, salades of koffietafel te laten verzorgen. De Dolle Joncker heeft meer mogelijkheden dan u denkt.

Op beide Kerstdagen worden er heerlijke kerstmenu’s op tafel gezet. Op de website vindt u uitgebreid informatie hierover. De Dolle Joncker is beide dagen vanaf 16.30 uur geopend. Het verdient aanbeveling van te voren te reserveren.

u Restaurant De Dolle Joncker. Koetsendijk 1, Nijkerk. Tel. 033-2459544. www.dollejoncker.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie