Veensche Boys toont karakter

9 december 2009 om 00:00 Nieuws

Rachid Rahimi 1-0, Jaap van Doorn 1-1, Henri van de Dikkenberg 1-2, Mark Iesberts, Michel Kas 3-2

NIJKERKERVEEN - Veensche Boys kwam de laatste weken niet aan goed voetballen toe. Zaterdag tegen Advendo’57 was er in ieder geval weer veel inzet en strijd, zeker toen de ploeg in ondertal speelde. Het bleek voldoende voor de winst, want invaller Michel Kas hielp zijn ploeg aan een zwaarbevochten zege: 3-2

Om wat meer vastigheid te krijgen koos trainer Jeroen Peters voor een 4-4-2 formatie tegen Advendo’57. ,,Vooral bij balbezit van de tegenstander lieten we de afgelopen weken teveel liggen. Mede door de andere veldbezetting stond het zaterdag een stuk beter.”

Het betekende niet dat de Boys meer accenten op de verdediging legden, want al binnen de eerste tien minuten kwamen ze ook gevaarlijk voor het doel van de tegenstander.

Verder gebeurde er het eerste half uur weinig in Nijkerkerveen, totdat Aissam Rahimi het van afstand probeerde. Zijn schot verdween ineens achter doelman Michael van Ruiswijk: 1-0.

De opsteker werkte overigens niet geheel in het voordeel, want in het vervolg van de eerste helft zette Advendo’57 aan. De Boys hadden nog geluk toen Gert Jan Veldhuizen namens Advendo’57 een strafschop op de paal schoot, maar enkele minuten later schoot Jaap van Doorn alsnog de gelijkmaker binnen: 1-1. Op slag van rust werd het elftal van Veensche Boys gereduceerd tot tien man, omdat een onschuldige overtreding van Erik Kool geel opleverde, zijn tweede, dus rood.

De tweede helft moest Veensche Boys vervolgens aantreden tegen een overtal, maar deed dit niet onverdienstelijk. Organisatorisch stond het goed en Advendo probeerde het veel met lange ballen en dat is makkelijker verdedigen. Na een uur kwamen de gasten toch op voorsprong, omdat de vrije trap van Henri van den Dikkenberg knap in de kruising verdween: 1-2. Het leek een onmogelijke opgave voor de Boys, maar ze bleven knokken voor een goed resultaat en werden daarvoor beloond.

De inmiddels ingevallen Michel Kas leverde een corner af die plotsklaps bij Mark Iesberts belandde, die vervolgens de 2-2 binnentikte. De opsteker gaf Veensche Boys het extra beetje vertrouwen dat de ploeg hard nodig had. Michel Kas, tot nu toe dit seizoen alleen spelend in het tweede, werd matchwinner. Koelbloedig vond hij het net toen hij alleen voor doelman Van Ruiswijk verscheen: 3-2. Dat Jelte Bakker in de slotfase ook nog rood zag, deerde Veensche Boys voor deze wedstrijd weinig, want eindelijk werd er weer gewonnen. De vele gele en rode kaarten zijn van later zorg voor trainer Peters, maar hij was dik tevreden: ,,Soms kan het tactisch nog slimmer, maar dit is in ieder geval een stap in de goede richting.”

Het kan verkeren, want als Veensche Boys zaterdag in Hierden weet te winnen, hervinden ze de aansluiting met de subtop. Met winst in deze laatste wedstrijd voor de winterstop zouden de Boys toch nog met een goed gevoel de eerste seizoenshelft af kunnen sluiten. In Hierden begint het duel om 14.30 uur.