William van den Hul 0-1, Marco Lam 1-1, Ali el Haddadi 1-2 en 1-3, William van den Hul 1-4

2 december 2009 om 00:00 Nieuws

NIJKERK – NSC was zaterdag de enige ploeg uit de gemeente die in competitieverband uitkwam. Het werd geen succes, want DVS’33 uit Ermelo won op De Burcht met 1-4. Het betekende het eerste verlies op eigen veld deze competitie.

In de eerste helft had NSC het aan keeper Robert van de Bunt te danken dat de rust werd gehaald zonder tegentreffers. De gasten uit Ermelo hadden kansen genoeg, maar steeds was Van de Bunt een te grote sta in de weg. Na rust moest het beter gaan voor NSC om een goed resultaat te halen tegen DVS’33

Direct na rust wist William van den Hul echter wel te scoren voor DVS’33 en moest NSC in de achtervolging. Na een uur lukte dat eigenlijk uit de eerste Nijkerkse aanval. Karim Lamkadmi trok goed door over de zijkant en zijn voorzet werd bij de tweede paal door Marco lam ingetikt: 1-1. De gelijke stand was verrassend, maar nSC kon het uiteindelijk niet volhouden.

Nadat een kwartier voor tijd nog een treffer van DVS’33 werd afgekeurd, wees Ali el Haddadi zijn ploeg de weg. Eerst scoorde hijzelf tweemaal, voordat hij Van den Hul zijn tweede liet scoren. De 1-4 eindstand was volgens NSC-trainer Jerry Cooke iets geflatteerd, maar zeker verdiend.