Veiligheid voorop bij Van Rens

28 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

Tijdens het gesprek met Johan Paauw, één van de mannen van Van Rens Nijkerk, komt naar voren dat het bedrijf niet alleen op snelwegen of provinciale wegen werkzaam is. Ook bewegwijzering van fietsroutes, wandelroutes en knooppuntroutes zitten in het pakket.

NIJKERK - Van Rens is een bedrijf dat zich specialiseert in projecten die te maken hebben met infrastructuur. Van Rens regelt verkeersdoorstroming en -geleiding. Wanneer er ergens in Nederland aan de weg gewerkt wordt, is er een grote kans dat Van Rens de tijdelijke vangrail (barrier), gele wegmarkering en bebording heeft geplaatst. Van Rens is al 75 jaar bezig met de mobiliteit in Nederland, vanuit het Limburgse Horst, het Brabantse Helvoirt en sinds 1 september jongstleden ook uit het Gelderse Nijkerk.

door Maureen van Goethem

Johan: ,,Wij verzorgen optimale oplossingen bij tijdelijke verkeersmaatregelen in heel Nederland. Dit doen wij voor de veiligheid en mobiliteit van de automobilist maar ook een voor veilige werkplek voor de wegwerkers. Ook nadat de wegwerkzaamheden zijn afgerond kunnen wij worden ingeschakeld voor de afronding van een project. Dit zijn bijvoorbeeld plaatsing van de definitieve geleiderail, bebording, RVV-bebording (Reglement verkeersregels en verkeerstekens) en wegmarkeringen.”

Bedrijventerreinen

Ook op en rond bedrijventerreinen is Van Rens actief. ,,Hier kunnen wij zogenaamde lichte geleiderailconstructies (aanrijbeveiligingen) en markeringen in en om bedrijfspanden plaatsen om onder andere meer veiligheid te garanderen voor bezoekers en personeel,” gaat Johan verder. ,,En dat geldt ook voor de definitieve bebording. Wij kunnen bepaalde rijroutes aangeven, of looproutes naar koelcellen, maar ook routes naar nooduitgangen. Dit laatste doen wij met een glow in the dark verf. Deze nieuwe verfsoort blijft na lichtuitval zo’n twee uur gloeien. Deze techniek wordt nog niet vaak toegepast, omdat het nu nog een beetje duur is. Maar na het verfijnen zal het wel goedkoper worden en daardoor vaker gebruikt worden. Hier ligt voor ons weer een uitdaging.”

De mannen die bij Van Rens werken zijn allround, flexibel en dus breed inzetbaar. ,,Wij zijn trots op wat we hebben gepresteerd en worden daar ook naar gewaardeerd. Binnen het bedrijf zijn de lijnen kort en persoonlijk. Kortom: Onze mensen maken het bedrijf.”

Van Rens is werkzaam zowel als hoofd- of onderaannemer voor Rijks-, Provinciale en Gemeente overheid, bedrijven, ingenieursbureaus, architecten, projectontwikkelaars en aannemingsbedrijven.

uVan Rens BV. Klompenmaker 10-12, Nijkerk. Voor meer informatie: www.vanrensbv.nl.

advertentie
advertentie