Dansen in de bijbel

23 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Dinsdag 3 november om 20.00 uur in de Goede Herderkerk (Willem-Alexanderplein 14) verzorgt de internationale dansvereniging 'Rav Brachot' uit Nijkerk een avond over ‘Dansen in de Bijbel'.

In het huidige Israël wordt heel veel gedanst. Volksdansen is daar ongeveer een bedrijfstak en veel mensen kunnen daar goed van leven. In het oude Israël werd ook gedanst. Dat lezen we in de Bijbel waar op diverse plaatsen wordt gesproken over dansen. Zijn dat dezelfde dansen?

Vanavond gaan we in op het dansen in Israël, op de geschiedenissen achter de diverse dansen en op de diverse stijlen. Uit heel de wereld zijn mensen naar Israël gekomen en dat zie je ook in de dansstijlen. Zo zijn er dansen uit Oost-Europa die gedanst werden (en worden) door de chassidim, maar ook dansen met Arabische of Jemenitische invloeden. Het belangrijkste van de avond is echter de sfeer van het dansen te voelen. En dat betekent: zelf (mee)dansen.

Er zullen die avond een aantal eenvoudige dansen voorgedaan en aangeleerd worden. Platte schoenen, niet te stroef, volstaan goed, maar naaldhakken kunnen echt niet. Meer informatie over Rav Brachot vindt u op www.ravbrachot.nl.

Deze avond (entree € 2,50) wordt georganiseerd door de commissie Vorming en Toerusting Nijkerk, uitgaande van de plaatselijke rooms-katholieke kerk, de hervormde Vredeskerk en de gereformeerde kerk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie