Jager & Blokhuis subdealer van Kia

Nieuws

Door de goede gesprekken die zij daarna onderling hadden, is dat inderdaad uitgelopen op een samenwerking.

NIJKERK - Afgelopen mei stelde Roelof Blokhuis van Autobedrijf Blokhuis een belangrijke vraag aan Geurt Jager van Auto Jager: of zijn bedrijf subdealer wilde worden van Kia.

door Maureen van Goethem

Doordat de Kroymans Corporation failliet ging, heeft Kia Motors Nederland, die inmiddels als onderdeel van de fabriek het importeurschap had overgenomen, aan Blokhuis gevraagd het rayon te verruimen. Vandaar dat hij in contact kwam met Geurt Jager. 7 Juli was de officiële start, doordat beide heren zich bij de Kamer van Koophandel officieel als Autobedrijf Jager & Blokhuis inschreven. Niet lang na de inschrijving vond op 18 september de opening als Kia-dealer en presentatie van een nieuw type, de Kia Cee’d, plaats aan het grote publiek. ,,Nijkerk brengt het beste samen van twee werelden. En het klikt gewoon goed tussen ons.”

Auto Jager is in 1965 opgericht door de ouders van Geurt aan de zuidkant van de Watergoorweg. ,,Toen mijn vader een groter bedrijf wilde, werd de schuur omgebouwd tot garage,” vertelt Geurt. In 1976 is het bedrijf verhuisd naar een andere locatie in Nijkerk waar het twintig jaar bleef. In 2005, veertig jaar na de oprichting, heeft hij de zaak overgenomen.

Autobedrijf Blokhuis is een bedrijf dat al sinds 1958, als garagebedrijf in de regio actief is. ,,Tussen ‘58 en ‘88 waren we een zogenaamd algemeen garagebedrijf,” vertelt Roelof. ,,Wij verkochten alle merken. In 1988 gingen we in Bunschoten verder als Renault dealer. In 1988 zijn we uitgebreid naar Amersfoort met het merk Subaru. Dat duurde tot 2001. In datzelfde jaar zijn we overgestapt naar Kia. Naar volle tevredenheid.”

Snelst groeiend

Kia is één van de snelst groeiende automerken op de Nederlandse automarkt van de afgelopen jaren en heeft zich in de afgelopen jaren daardoor gevestigd en bewezen. Het jaar 2009 staat volledig in het teken van milieu en besparing. Vandaar dat Kia dat met nieuwe zuinige modellen concreet maakt. “Er wordt veel geïnvesteerd in onderzoek naar zuinige en schone motoren. Onze klanten profiteren van Kia’s zuinigheid. Daarnaast krijgt de klant ook nog standaard zeven jaar garantie. Bij ons staat service en klanttevredenheid hoog in het vaandel.”

u Autobedrijf Jager & Blokhuis.

Watergoorweg 90-92. Tel.033-2451313.

www.kia-nijkerk.nl

advertentie