Impasse Van Reenenpark blijft bestaan

11 maart 2009 om 00:00 Nieuws

Namens de bewonersvereniging van het Van Reenenpark waren de heren Eijkemans en Hoeksma aanwezig om hun licht op de zaak te laten schijnen. Eijkemans maakte de bezwaren van de bewoners tegen het bouwblok dat tussen het Van Reenenpark en het Molenplein komt te staan duidelijk. Wat de bewoners betreft wordt dit enkele meters in de richting van het Molenplein verschoven, waardoor het minder massaal het Van Reenenpark beinvloedt. Hoeksma stelde dat medewerkers van projectontwikkelaar Aprisco in een eerder stadium te jennen hebben gegeven dat daar geen bezwaren tegen bestaan.

Hans Mekking wil Eierhal verplaatsen NIJKERK - De gemeenteraad kon of wilde niet veel veranderen aan de impasse die is ontstaan tussen de bewoners van het Van Reenenpark en de gemeente. Dat werd maandagavond duidelijk tijdens de vergadering van de commissie Grondgebied.

door Henk Brinkman

Wethouder Renger Walet haalde echter ter vergadering een brief van de directeur van Aprisco boven tafel, die op 4 maart naar de gemeente was gestuurd. De directeur, Harold Beugelink, wees erop dat de gekozen locatie van het bouwblok in de samenwerkingsovereenkomst is opgenomen. ,,Inmiddels zijn we al zover met de uitwerkingvan het plan, dat een verschuiving onbespreekbaar is. We hebben al een overeenkomst gesloten met C&A. Onderdeel daarvan is dat er naast de hoofdentree aan de voorzijde van de Eierhal een tweede entree van de Eierhal aan het Molenplein zal komen.” Ook zijn er al huurcontracten gesloten voor de commerciële ruimten in het bouwblok. Beugelink: ,,Technisch is verschuiving mogelijk, maar uit ieder ander oogpunt is dat onbespreekbaar.”

Eijkemans was niet te spreken over deze gang van zaken. ,,We worden gepiepeld. Drie jaar zijn we bezig oplossingen te zoeken, maar niets is mogelijk. Alles wordt geblokkeerd.”

Eierhal verplaatsen

Hans Mekking (CU-SGP) kwam met een alternatief. Hij had gehoord dat de technische staat van de Eierhal erg slecht is. ,,Misschien moet de Eierhal worden afgebroken en weer opgebouwd, net als de pakhuisjes. Verplaats de Eierhal dan een paar meter. Die heeft ten slotte al op een andere plek op het Molenplein gestaan.”

Renger Walet voelde daar niet veel voor. Ook René Windhouwer (CDA) was daar zeer terughoudend over. Volgens Windhouwer is de raad aan zet. ,,De gemeenteraad is aan zet. De raad heeft destijds de kaders vastgesteld en dit besluit genomen. We konden toen drie van de vier historische panden behouden en daar hebben we toen voor gekozen. Deze kloof kan niet overbrugd worden. De brief van Aprisco is helemaal niet relevant. De raad heeft een besluit genomen. Daarom is verplaatsing niet bespreekbaar.”

Onder de rubriek Opinie is een redactioneel commentaar geplaatst.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie