Winkel en woningen op Langestraat 44

11 februari 2009 om 00:00 Nieuws

De panden moeten verrijzen naast de vorig jaar gebouwde winkels en appartementen op de hoek van de Oosterstraat en de Langestraat tegenover de Kleterstraat. De beide bestaande panden staan nu leeg. In één van de twee was tot voor kort een zaak in babyartikelen gevestigd. Kroon wil op de begane grond een winkel bouwen met een oppervlakte van 500 m2. Daarvoor moet het bebouwingsvlak in het bestemmingsplan worden uitgebreid van 23 meter diepte naar 41 meter. Ook de bouwhoogtes van beide panden worden gewijzigd. De beide panden krijgen een hoogte van bijna 10 meter, terwijl op nummer 44 de maximaal toegestane hoogte 7,15 meter is. De hoogte van de verschillende panden in het gebied loopt nu trapsgewijs op. De Welstandscommissie heeft ingestemd met de plannen.

NIJKERK - Het gemeentebestuur wil bouwer Kroon Nijkerk Vastgoed vrijstelling geven van het geldende bestemmingsplan voor het centrum. Als die vrijstelling wordt verleend kan Kroon op de Langestraat 44 en 46 een winkel en vier appartementen gaan bouwen.

door Henk Brinkman

Boven de winkel komen vier appartementen. De voorgevel van de winkel is verdeeld in twee delen om aan de gewenste kleinschalige uitstraling van de historische binnenstad te voldoen.

Vervuilde grond

De bodem onder de huidige panden is ernstig vervuild. De grond moet daarom worden gesaneerd, maar dat mag alleen als de saneringswerkzaamheden door een archeoloog worden begeleid. Gezien de ligging in het centrum van Nijkerk is er grote kans op de vondst van archeologische resten uit de Middeleeuwen en latere periodes.

advertentie
advertentie