Hoevelaken in teken slipjacht

28 januari 2009 om 00:00 Nieuws

Het is dit jaar de 30e(!) keer dat de slipjacht zal plaatsvinden. De fraaie landerijen in- en rondom Hoevelaken vormen het fraaie decor van het traditionele evenement dat jaarlijks honderden belangstellenden trekt. Er is dan ook van alles te zien, zowel bij de start, op de diverse kijkplaatsen, bij de sherrystop en bij de kill van de jacht.

Zaterdag is dertigste editie jachtspektakel HOEVELAKEN - Begint het bij u ook al weer een beetje te kriebelen? Het jaarlijkse spektakel van de Slipjacht Hoevelaken staat weer voor de deur! Zaterdag 31 januari is het zover, dan is Hoevelaken en omgeving het toneel van galopperende paarden, fraai geklede ruiters en amazones, schallende jachthoorns en spoorzoekende jachthonden.

door Gerrit Steen

Rond de klok van 12.00 uur wordt verzameld in Pannenkoekenhuis ‘De Gillende Keukenmeid’ aan de Westerdorpsstraat.

De start van de jacht vindt 13.15 uur plaats op het terrein van het Bouwfonds met het traditionele aanbieden van de Stirrup Cup (13.00 uur). De stoet begeeft zich dan stapvoets, door de Westerdorpsstraat, via de Stoutenburgerlaan naar de Koedijkerweg waar de eerste run start.

Een groot aantal fietsers, auto’s en een speciale VIP-bus voor sponsoren en genodigden begeleiden de stoet en hebben tijdens de runs een perfect zicht op het schouwspel van honden en ruiters.

Sherrystop

Na de tweede run (rond 14.30 uur) zal er op het erf van boer Van de Berg aan de Kallenbroekerweg door ruiters, paarden, honden en fietsers gerust worden. Deze ‘sherrystop’ is altijd één van de hoogtepunten van de jacht. Na de sherrystop start de jacht met de derde run die eindigt met de zogenaamde ‘kill’ op het land van het ABN AMRO Bouwfonds, achter de Gillende Keukenmeid en Eetcafé De Foep. Daarna is het altijd gezellig napraten in De Foep onder het genot van een hapje en een drankje.

Het volgen van de slipjacht is een fascinerend schouwspel dat door belangstellenden het best per fiets kan worden gevolgd. Ook dit jaar gaat er weer een speciale gids op de fiets mee, Adrie Willemsen, die de deelnemers steeds naar de beste kijkplaatsen brengt. Belangstellenden hiervoor kunnen zich op 31 januari tussen 12.00 uur en 12.30 uur aanmelden bij de Foep. Vanuit de auto is de jacht ook te volgen maar gezien de verwachte drukte en de smalle wegen wordt dringend geadviseerd om de veel gezondere fiets te pakken.

Programma Slipjacht

12.00 uur Aankomst jachtruiters en honden bij Bouwfonds

12.55 uur Jachthoornblazers, ontvangst genodigden, sprekers en Stirrup Cup

13.15 uur Vertrek naar 1e run

13.30 uur Start 1e run Koedijkerweg

14.05 uur Start 2e run Emelaarseweg

14.30 uur Sherrystop “Groot Westenveld”

15.15 uur Start 3e run boerderij Overbeek Terschuur

15.55 uur Einde 3e run met kill achter De Foep

16.00 uur Corps des Sonneurs en afterhunt in De Gillende Keukenmeid

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie