Sport, bewegen, gezondheid en meer

14 januari 2009 om 00:00 Nieuws

Net als vorig jaar richt de organisatie zich in eerste instantie op de Nijkerkse sporters, zodat zij zich vanaf 15 januari kunnen voorinschrijven. Het speerpunt om meer Nijkerkers te laten deelnemen ligt dit jaar bij de estafette.

Voorinschrijving Flitstriathlon gaat van start NIJKERK - Op woensdag 3 juni vindt de 14e editie plaats van de Flitstriathlon plaats. De nieuwe hoofdsponsor ‘De Nije Veste’ verbond onlangs zijn naam voor drie seizoenen aan dit sportieve evenement vanwege het gemeenschappelijke thema ‘Sport + Bewegen + Gezondheid’.

door Rob Schoon

Nadat vorig jaar de estafette, met succes, zijn intrede deed, wil de organisatie deze discipline promoten, met name om de drempel voor deelname voor Nijkerkers te verlagen. Bij de estafette wordt er 400 meter gezwommen, 20 kilometer gefietst en 5 kilometer gelopen, maar steeds door een andere atleet. Ook individuele atleten kunnen vanzelfsprekend deelnemen in de tijdritserie en de topserie voor de snelsten.

Nieuw is dit jaar de hoofdsponsor, De Nije Veste, die zich voor drie jaar aan het sportieve evenement verbond. Vorig jaar namen enkele teams van De Nije Veste deel aan de estafette en na afloop ontstond het idee om de sponsoring op zich te nemen. Het gezondheidscentrum is een initiatief van zes Nijkerkse huisartsen, de Nijkerkse apotheken en twee fysiotherapie-praktijken. De huidige samenwerking zal steeds verder worden geïntensiveerd en vanaf de tweede helft van 2010 plaatsvinden vanuit een modern gezondheidscentrum, wat moet verrijzen aan de Oranjelaan. Voor alles wat te maken heeft met sport en gezondheid kunnen Nijkerkers dan terecht bij de samenwerkende gezondheidswerkers op één centrale locatie. Het is ook de bedoeling dat specialisten van het Meander Medisch Centrum spreekuur gaan houden in De Nije Veste.

Als centraal thema voor de samenwerking geldt Sport + Bewegen + Gezondheid. Juist vanwege dat thema sluit het sponsorschap prima aan bij een evenement als de flitstriathlon.

De Nije Veste Flitstriathlon wordt dit jaar voor de veertiende keer georganiseerd en valt onder de vlag van de Atletiek Vereniging Nijkerk. De start, de wisselpunten en de finish zijn op en nabij de parkeerplaats van Bad Bloemendal. De jarenlange ervaring van de organisatie zorgt ervoor dat het evenement elke keer weer vlekkeloos verloopt en vele deelnemers elk jaar terugkeren. Vorig jaar werd voor het eerst besloten Nijkerkse sporters voorrang te geven bij de inschrijving door een voorinschrijving te organiseren. Dit bleek een succes, zodat ook dit jaar de Nijkerkers worden uitgenodigd deel te nemen aan de Flitstriathlon, in de tijdritserie, de estafette of voor de snelsten de topserie.

uDe voorinschrijving voor sporters uit de gemeente Nijkerk vindt plaats vanaf 15 januari bij Ridder Tweewielers op de Groenestraat te Nijkerk. Vanaf 1 februari om 00.00 uur wordt de inschrijving opengesteld voor iedereen via de website www.flitstriathlon.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie