KNALLEN………..

7 januari 2009 om 00:00 Nieuws

Dat de adviesgroep Niekarkerveen, die het college adviseert over de toekomstplannen voor het dorp, hun dorp, haar achterban wil raadplegen en dus overleg wil voeren met de geformeerde stamtafels, is terecht. Dat het college de besluitvorming over de toekomst van Niekarkerveen nu in een stroomversnelling brengt vraagt extra waakzaamheid van de adviesgroep. Een college dat groot belang hecht aan betrokkenheid van de burgers zal reikhalzend uitzien naar de uiterst serieus te nemen adviezen van de adviesgroep. Vervolgens zal het college de raad dan ook moeiteloos overtuigen van de noodzaak van het opschuiven van het besluitvormingsproces.

Dat de adviesgroep Niekarkerveen in het kader van zorgvuldigheid en betrokkenheid, de tijd neemt en nodig heeft voor haar taak, kan het college niet vreemd in de oren klinken. Heeft wethouder Manten zich onlangs niet in allerlei bochten moeten wringen om aan te geven dat hij gedane toezeggingen (en termijnen) aan Veensche Boys niet kon waarmaken? Dat hij meer tijd nodig had. Natuurlijk zal hij zeggen dat ook die problematiek te maken heeft met de toekomstplannen van ‘t Veen. Goed, dan gaan we daar eens rustig voor zitten, we nemen de tijd, belangrijk zat allemaal.

Veenders moeten deze periode aangrijpen om de belangen van hun kleine en knusse woon- en leefgemeenschap voor nu en de toekomst veilig te stellen.

Het is vijf voor twaalf.

Knallen!!!!!!!!!!

Beladen? Zo bedoel ik het ook! ‘t Veen dreigt ten prooi te vallen aan politici die denken aan dekkende exploitaties en het bevredigen van projectontwikkelaars die hun op winstbejag gebaseerde snode plannen voor ‘t Veen al lang gesmeed hebben. Waar hoor ik over de waarborging van de leefbaarheid van het dorp en de authentieke sfeer die er heerst? Waar heeft ‘t Veen nu en in de toekomst vooral behoefte aan?

Niet aan de uitgifte van grote stukken grond met alleen maar voor de hoogste inkomens haalbare woonpaleizen. Niekarkerveen moet woningen bouwen voor haar eigen inwoners en de Niekarkse jeugd. Betaalbare starterswoningen. Voor de autochtone jeugd, de geboren en getogen Niekarkers, Veenders vooral, die anders noodgedwongen het dorp verlaten. Seniorenwoningen en/of -complexen, sociale woningbouw, met andere woorden: betaalbare huizen, zowel in de huur- als koopsector, voor alle categorieën, jong en oud. Niekarkerveen moet vooral geen yuppen-VVD-dorp à la Hoevelaken worden. Dat is voor iedere rechtgeaarde Veender het absolute spookbeeld. Waakzaamheid is dus geboden.

De adviesgroep Niekarkerveen moet zich primair richten op de jeugd van het dorp. Een dorp zonder jeugd is een dorp zonder toekomst. Dat heeft geen voorzieningen nodig, dat kan zonder sportzaal, scholen, voetbalvelden, middenstand, ja, op den duur kunnen daar ook de kerken gesloopt worden. Dat wordt een saai, levenloos slaapdorp zonder het oorverdovende geknal van carbidmitrailleurs en andere typische Veense tradities.

Want wees nou eerlijk, dat alles is toch Niekarkerveen!!!

Daarom een dringend advies voor de Adviesgroep en alle Veenders: lees deze column nog eens goed!

Cactus.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie