Nieuwe lokalen voor Oranje Nassauschool

7 januari 2009 om 00:00 Nieuws

Het heeft even geduurd, maar inmiddels is de nieuwbouw gereed. Ben Hiemstra: ,,Het eerste ontwerp is destijds afgekeurd. Dat heeft vertraging opgeleverd. Het is natuurlijk ook lastig om bij een binnenstadsschool een uitbreiding te realiseren. Maar het resultaat is fantastisch.”

NIJKERK - ,,De nieuwe lokalen zijn de kroon op het werk,” zegt een zichtbaar trotse Ben Hiemstra, directeur van de Oranje Nassauschool aan het Eijkmanplantsoen. Achter het oude schoolgebouw zijn vier nieuwe lokalen verrezen. Volgende week dinsdag 13 januari is de nieuwbouw van de school te bezichtigen tijdens het Open Huis van 16.30 tot 18.00 uur.

door Henk Brinkman

Achter op het schoolplein, dat achter het oude schoolgebouw ligt, is een gebouw van twee verdiepingen verrezen, dat vier lokalen telt. Hiemstra: , Die lokalen voldoen aan de nieuwste inzichten op het gebied van onderwijs. Ze zijn voorzien van de nieuwe digitale schoolborden en zijn ruim opgezet. We hebben nu lokalen met een oppervlakte van 56 m2. Er is ruimte voor een zogenaamde instructietafel. Heel geschikt voor het concept van coöperatief leren, dat we hier op school hanteren. We willen dat er niet alleen zogenaamd frontaal onderwijs wordt gegeven, met de leerkracht voor de klas, die alle kennis overdraagt. De nieuwe lokalen zij daar heel geschikt voor. Er is ook een nieuw computerlokaal gekomen.”

Groeiende school

De Oranje Nassauschool is voortgekomen uit een fusie in 1996 tussen de oude school van die naam, die stond op het terrein waar nu de Boni staat en de Julianaschool, die al op het Eijkmanplantsoen was gevestigd. De school , die nog steeds groeit, telt 320 leerlingen die uit heel Nijkerk komen. Door de voortdurende groei van het aantal leerlingen, was het noodzakelijk om meer ruimte te creëren. Ben Hiemstra: ,,Het gaat goed met onze school. Wij willen in ieder geval heel laagdrempelig zijn en een goed sociaal en pedagogisch klimaat bieden aan de leerlingen. Ik sta niet meer voor de klas, maar ik doe er wel mijn best voor om alle kinderen te leren kennen. Een persoonlijke benadering vind ik heel belangrijk. Dat de school groeit is het loon voor het goede werk van onze leerkrachten en alle betrokkenen rondom onze school.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie