Adviesgroep Nijkerkerveen vraagt uitstel

24 december 2008 om 00:00 Nieuws

De adviesgroep, die destijds is samengesteld uit vertegenwoordigers van de stamtafels, zegt blij te zijn dat de plannen, na flinke vertraging, openbaar zijn gemaakt. De gemeenteraad heeft nadrukkelijk een taak vastgesteld voor de adviesgroep. Daarom schrijft de adviesgroep nu een brief aan de gemeenteraad. ,,Er ligt een duidelijk omschreven adviestaak”, aldus voorzitter Han van Dam in de brief aan de raad. Ook wijst hij erop dat het college groot belang hecht aan brede betrokkenheid van burgers en een interactieve benadering. De adviesgroep neemt deze taak serieus en is verbaasd over de korte tijd die hem is gegund om te adviseren over de plannen.

NIJKERKERVEEN - De adviesgroep Nijkerkerveen, die het college moet adviseren over de toekomstplannen voor het dorp, heeft in een brief aan de gemeenteraad om uitstel gevraagd.Volgens de planning van het college zou de adviesgroep op 29 december met een advies aan het college over de plannen, die twee weken geleden openbaar werden gemaakt, moeten komen.

Raadplegen achterban kost tijd

De adviesgroep wil de achtervan raadplegen en daartoe overleg voeren met de stamtafels. ,,Dat is een eerste vereiste”, schrijft de adviesgroep. ,,Dit is het gemeentebestuur vanaf het allereerste begin bekend en hierover zijn ook afspraken gemaakt.

Ïn de brief wordt een alternatief tijdpad geschetst. Op 29 december wil de groep vragen over de plannen aan het college sturen. Dat zou dan op 14 januari een antwoord moeten formuleren. Die beantwoording wil de groep op 5 februari met de stamtafels bespreken. Daaruit moet een voorlopig advies rollen, dat op 24 februari opnieuw met de stamtafels wordt besroken, waarna het definitieve advies op 29 februari aan het college wordt verzonden.

Volgens de planning van het college zou de gemeenteraad al in de raadsvergadering van 26 februari over de plannen moeten besluiten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie