Gert Doornhof 25 jaar sponsor

5 november 2008 om 00:00 Nieuws

,,Het is inderdaad een enorme clubtrouw. We zijn begonnen toen de KNVB shirtsponsoring toestond in 1983. Het eerste van Veensche Boys heeft nooit een andere sponsor gehad.”

‘Niet bemoeien met beleid van gezellige club’ NIJKERKERVEEN - Al sinds de KNVB shirtsponsoring toestond in het amateurvoetbal steunt Doornhof Verzekeringen de Nijkerkerveense voetbalclub Veensche Boys als hoofdsponsor. De broers Gert en Henk Doornhof, eigenaren van het verzekeringskantoor hebben liefde voor deze, zoals Gert het noemt, gezellige dorpsclub met ambitie. En ze zijn witte raven onder de sponsors, wantGert wil zich niet met het beleid van de club bemoeien. Dat is elders wel anders.

door Henk Brinkman

Gert Doornhof heeft zelf bij Veensche Boys gevoetbald. Halverwege de jaren ‘70 maakte hij furore als linksbuiten van het tweede elftal van de club. Hij had echter geen tijd om te trainen. Na een afspraak met de toenmalige trainer, dat hij maar eenmaal per week hoefde te trainen, kon hij zijn opwachting maken in de hoofdmacht. Dat was van korte duur. Door een ongelukkige actie van een tegenstander werd zijn knieschijf verbrijzeld.

Groei

Met trots vertelt Gert Doornhof dat de club de laatste 15 jaar een hele mooie groei heeft meegemaakt. ,, Dat is begonnen met Pierre Stevenaart, die toen trainer was. Die heeft de club hogerop geholpen en geprofessionaliseerd. Vanaf die tijd is de club gegroeid. Het is nu een goede eerste- of tweede klasser. Qua niveau is Veensche Boys eigenlijk een tweede klasser, maar gelukkig presteren we om telkens een aantal jaren in de eerste klasse te verschijnen voor een aantal jaren. Voor een dorpsclub uit Nijkerkerveen is dat heel mooi. En dat dorpsclub bedoel ik heel positief. Het is een club waar je gewoon moet doen. Dan doe je al gek genoeg. Het is een mooie club. Dat merk je ook aan de anderen die er komen voetballen. Die voelen zich al snel thuis.”

Het streven van de club is dat er bij de selectie minimaal vier of vijf uit het dorp bij de selectie van de club spelen. ,,Maar er zijn ook spelers die al jaren bij Veensche Boys voetballen en die voelen zich daardoor ook Veender. Zij vinden de sfeer van de club plezierig. Jongens als Kjeld Beekhuizen, Martijn Schmidt en Bart van Tiggelen. Die komen nog bij de club.”

Witte raaf

Gert Doornhof is een witte raaf onder de sponsors in het voetbal. Waar veel sponsors zich bemoeien met het beleid van de club, die zij ondersteunen - onder het motto: wie betaalt, bepaalt - houdt hij zich daar verre van. ,,De sponsor is supporter en bemoeit zich zeker niet met het reilen en zeilen van de club en heeft ook geen invloed in de club. We willen dat ook niet. De club is het belangrijkste. Die gaat door en de sponsor is passant. De club mag zijn oren niet naar de sponsor laten hangen. Wij sponsoren de club toevallig al een lange periode, maar de club is het belangrijkste.”

u Doornhof verzekeringen is gevestigd aan de Torenstraat in Nijkerk

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie