Gert Harm Hoefakker zelfstandig uitvaart-verzorger bij Monuta

5 november 2008 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Nu Tuincentrum Hoevelaken eind december de deuren definitief sluit, blijft bij vele burgers uit Hoevelaken de vraag hangen: ‘Wat gebeurt er met Pet’s Place en Doe Land? Gaan deze winkels ook weg?’ Volgens Marijke van Veluw van Pet’s Place is er absoluut geen reden om aan te nemen dat beide zaken sluiten. ,,Er gaan inderdaad een aantal geruchten in dorp rond. Wij blijven echter gewoon open. Er is wat ons betreft niets aan de hand.”

REGIO - Sinds 1 oktober is de in Garderen geboren en getogen Gert Harm Hoefakker zelfstandig uitvaartverzorger bij Monuta. Ruim tien jaar heeft hij ervaring in deze branche waarin respect voor anderen en hun wensen centraal staat.

Samen met zijn vrouw Harri-janne biedt Hoefakker in de regio Garderen, Putten, Nijkerk, Nijkerkerveen de laatste zorg aan overledenen en is hij het aanspreekpunt van de nabestaanden. ,,Na een overlijden zijn de nabestaanden verdrietig en ontredderd. Dan ben je heel dicht bij die mensen, zij hebben je steun nodig en dan is het prachtig als je ze kunt helpen met goede raad. Maar ook daadwerkelijk helpen geeft hen rust. Zelf zijn we kerkelijk meelevend en georiënteerd en respecteren wij ieders wensen. Ik ken de Veluwenaren en hun wensen omtrent het laatste afscheid. In andere regio’s zijn soms weer andere gebruiken. Maar we moeten altijd met respect omgaan met ons werk en ieder sterfgeval kent weer andere omstandigheden.”

De laatste jaren lijken mensen (weer) meer behoefte te hebben aan traditie. Vanwege de ontkerkelijking die overal voorkomt, missen velen toch iets van traditie rond het afscheid nemen. Er is veel ruimte voor de wensen van de familie omtrent het opbaren, condoleance en uitvaart. Hoefakker: ,,Monuta is een grote organisatie en staat goed bekend bij veel mensen. Wat ik zelf het belangrijkste vind is dat het afscheid ordelijk en netjes verloopt. Of de overledene nu thuis is opgebaard of in een centrum, alles moet vanaf het eerste contact gewoon netjes verzorgd worden. Ook na de begrafenis ga ik bij de mensen langs om alles nog even door te spreken.”

Hoefakker merkt dat er steeds meer mensen zijn die willen vastleggen wat er bij hun eigen afscheid moet gebeuren zodat de familie daar niet aan hoeft te denken. ,,Bijvoorbeeld een adressenlijst maken en praten met je familie over je eigen wensen. Dat neemt veel onduidelijkheden weg en voorkomt dat nabestaanden in verlegenheid gebracht zouden kunnen worden. Hier zijn ook speciale formulieren voor.”

Zaterdag 8 november geven Gert

Harm en Harri-janne op de inloopmiddag in De Aker alle informatie over de mogelijkheden rond het laatste afscheid. Iedereen kan daar vrijblijvend een kijkje komen nemen tussen 13.30 en 17.00 uur.

Uitvaartverzorging Monuta Hoefakker, telefoon 0341-414971.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie