Hoflake Optiek in een nieuwe jas

1 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

De kinderen van Danny en Simone Post, Noah en Julia mochten om 13.00 uur de belangrijke handeling uitvoeren. Aansluitend konden belangstellenden de nieuwe winkel aan De Wiekslag bezichtigen.

HOEVELAKEN - De verbouwing van het voormalig postkantoor is achter de rug. Na 3 maanden is woensdag in het centrum van Hoevelaken, Hoflake Optiek officieel geopend.

door Maureen van Goethem

Liepen in het verleden de winkelende mensen nog wel eens voorbij aan het kleine winkeltje aan de Westerdorpsstraat, nu kan de bezoeker Hoflake Optiek niet meer mis lopen. Maar voor het zover was: ,,Er moest na ruim drie jaar leegstand van het postkantoor veel gebeuren,” aldus Simone. ,,Binnen is alles gestript en weer opnieuw opgebouwd. Gelukkig is alles vlotjes verlopen, zonder al te veel stress.”

Het assortiment monturen voor heren, dames en kinderen en ook de zonnebrillen is overzichtelijk en ruimer gepresenteerd. ,,Deze extra ruimte gaf ons meteen de kans nieuwe merken in te kopen,” vertelt medewerkster Conny. ,,Meer ruimte voor nog meer hippe nieuwe brillen,” gaat Simone verder. ,,Maar ook de nieuwste collectie JFREY monturen. Deze zijn nergens mee te vergelijken. Het design is uniek en trendsettend. Deze brillen kunnen zowel door jong als oud gedragen worden.”

De gezelligheid van het andere winkeltje nemen ze gewoon mee. ,,Qua sfeer en uitstraling wordt het sowieso warmer. Maar ook de ouderwetse gezelligheid, tijd hebben voor de klanten, goede service, bekende gezichten.” Naast de werkplaats waar alle glazen geslepen worden en monturen klaargemaakt worden voor de klant, is er ook een balie waar kleine reparaties kunnen worden uitgevoerd. Zelfs de kinderspeelhoek is aangepast op de hedendaagse tijd, zodat ouders op hun gemak een nieuw montuur kunnen uitzoeken.

Simone: ,,Wij maken de Varilux glazen geheel op maat en uniek op de persoon. We meten de oog- en hoofdbeweging omdat iedereen een eigen manier van kijken heeft. Het zichtcomfort is dus geheel op individuele behoeften af te stemmen. “

,,We hebben vanwege de opening enkele leuke aanbiedingen,”vertelt Simone. ,,Maar daarvoor kan iedereen het beste even de advertentie in deze krant bekijken.” Voor kinderen van de basisschool is er een ontwerpwedstrijd. Voor wie nog geen plaat hebben ontvangen, deze zijn gratis af te halen in de winkel. ,,Bij inlevering van het ontwerp, ontvang je een cadeautje.”

uHoflake Optiek. De Wiekslag 20, Hoevelaken. Tel.: 033-2535019.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie