Zeister Harmonie te gast bij NSFC

17 september 2008 om 00:00 Nieuws

Het KZHM bestond verleden jaar 125 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum gaven zij in juni een matineevoorstelling en een galaconcert in het Figi theater in Zeist. Op het programma stond musicalmuziek van Andrew Lloyd Webber. De kracht van deze Engelse musicalmaker is verhalen vertellen in een aaneenschakeling van liedjes. Het KZHM, onder leiding van dirigent Cor Pronk, geeft een gastoptreden tijdens het najaarsconcert van het NSFC op 27 september, met muziek van Webber. De Harmonie verzorgt het eerste gedeelte van het concert met muziek van: Cats, Evita, Aspects of Love en Maccavity.

Musicalmaker Lloyd Webber staat centraal NIJKERK - Het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps (NSFC) houdt zaterdag 27 september een najaarsconcert, dat plaatsvindt in de aula van het Groenhorst College. Het jubilerende Koninklijke Zeister Harmonie Muziekgezelschap (KZHM) verzorgt deze avond een gastoptreden. Beide orkesten sluiten het concert af met een gezamenlijk optreden. Het thema is ‘Andrew Lloyd Webber in Concert’.

door Belinda van der Horst

De KZHM is in 1882 opgericht en had oorspronkelijk een elitaire achtergrond. Alleen deftige Zeister heren werden toegelaten. Later mochten ook ‘werkenden’ toetreden en in een later stadium ook ‘jeugdigen’. De huidige Harmonie staat open voor alle leeftijden en telt 55 leden. Het KZHM heeft twee orkesten; een leerlingenorkest en een groot orkest. Het groot orkest speelt in de tweede afdeling. De Harmonie heeft een modern repertoire, arrangementen in big-band stijl, musicals en filmmuziek. Informatie: www.kzhm.nl

Na de pauze van het concert treedt het NSFC op, onder leiding van dirigent André Vulperhorst. Zij brengen eveneens muziek van Webber ten gehore; Any dream will do, Phantom of the Opera, Love changes everything, All I ask of you en Take that look of your face. Beide orkesten sluiten het concert af met de muziekstukken: Don’t cry for me Argentina en The Music of Andrew Lloyd Webber. Na afloop is er in gebouw Samenspel aan de Watergoorweg gelegenheid om een hapje en drankje te gebruiken. Het NSFC jubileert volgend jaar ook en bestaat dan 115 jaar. Naast een voorjaarsconcert vindt er in november een jubileumconcert plaats. Op zaterdag 20 september treedt het NSFC op ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van De Havenaer aan de Westkadijk, van 13.00-15.00 uur.

u De voorverkoop voor het najaarsconcert van 27 september vindt plaats bij Expert (Langestraat), DA Engel (winkelcentrum Paasbos) en aan de zaal. Toegang: € 5,= voor volwassenen. Voor kinderen t/m 12 jaar is de entree gratis. Het concert begint om 19.30. Vanaf 19.00 uur is de zaal open. Het Groenhorst College is gevestigd aan de Luxoolseweg 1. Informatie: www.nsfc.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie