Boekje over de Dixie Express

20 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

In ‘Dixie Express’ lotgevallen van een band uit de Keistad’, verzamelde auteur Bas Noot een aantal van zijn columns, die hij op de website van de band publiceerde na optredens in binnen- en buitenland. Naast de vaak ludieke schnabbel- en reisverhalen schreef de auteur ook een serie opmerkelijke ‘portretten’ van de bandleden, de Choo Choo Sisters en andere dikwijls kleurrijke muzikanten die bij veel optredens te zien en te beluisteren waren.

HOEVELAKEN - Onlangs is er een vrolijk boekje verschenen over de deels Hoevelakense band Dixie Express. Journalist en Dixieland-liefhebber Bas Noot bracht een groot aantal van zijn columns, die verslag doen van optredens van de band, samen in het bundeltje ‘Dixie Express’, lotgevallen van een band uit de Keistad’. Eerder al schreef bandleider en Hoevelaker Peter Fiévez het boekje ‘Even Uitblazen’ over zijn ervaringen als ‘muzikant tussen de schuifdeuren’.

In zijn stukjes steekt Noot de draak met de soms behoorlijke ego’s van de musici, maar tussen de regels blijkt toch zijn grote liefde voor hun muziek en de manier waarop ze die muziek maken. Het boekje is vooral geschreven voor de trouwe fans van de Dixie Express, die optreedt in binnen- en buitenland en jaarlijks ondermeer een aantal optredens verzorgt in Grand Café De Haen (28 september weer). De fans krijgen niet alleen een kijkje in de vrolijke keuken van hun favoriete Dixieland Orkest maar vooral ook in de zielen van een aantal soms eigenzinnige muzikanten.

uHet boekje kost €11,95 (exclusief verzendkosten)en bevat 157 pagina’s met tal van zwart-wit foto’s van optredens, de muzikanten en van de ‘Sisters’. Het is te bestellen via het volgende e-mailadres: info@dixie-express.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie