Nieuwe duikers in Laak tussen Hoevelakerveenweg en Wolfsesteeg

21 mei 2008 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Waterschap Vallei & Eem gaat 17 duikers in de Laak tussen de Hoevelakerveenweg en de Wolfsesteeg in de gemeente Nijkerk vervangen. De grotere duikers zijn nodig om wateroverlast te voorkomen. Vooral bij uitzonderlijk veel neerslag komt er nu waterlast voor. Dat was bijvoorbeeld het geval in november 2005 en december 2007.

Om de oorzaken van de wateroverlast in de omgeving Nijkerkerveen te achterhalen en passende maatregelen te nemen, heeft het waterschap het bovenstroomse deel van de Laak geïnventariseerd en doorgerekend. Uit deze berekeningen bleek dat de duikers in de relatief kleine watergang onvoldoende afvoercapaciteit bieden. De huidige 17 duikers, die voor een goede doorvoer moeten zorgen, zijn te klein. Bij langdurige en hevige neerslag zorgen zij voor grote opstuwing van het water met wateroverlast tot gevolg.

De firma Haverlag uit Nijkerkerveen voert de werkzaamheden uit. De voorbereidingen hiervoor zijn al begonnen. De werkzaamheden zelf starten op maandag 19 mei en zijn naar verwachting medio juli klaar. Tijdens de werkzaamheden is er enige verkeershinder. Er staat tijdens de uitvoering regelmatig bouwverkeer langs de Laakweg en ook worden er tijdelijk wegen afgesloten. In overleg met de gemeente Nijkerk wordt dan een omleidingroute aangegeven om overlast voor de betrokkenen en hulpverleningsdiensten zoveel mogelijk te beperken.

Waterschap Vallei & Eem vindt het belangrijk om dit gebied droog, veilig en leefbaar te houden. Een van de kerntaken van het waterschap is zorgen voor een optimale waterhuishouding. De grotere duikers bieden een adequate oplossing voor een goede doorvoer van het water in dit deel van de Laak bij extreme neerslag.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie