Sukkelend Telstar onderuit in Amersfoort

21 mei 2008 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Mia was zaterdag 17 mei in Amersfoort de tegenstander van korfbalvereniging Telstar uit Hoevelaken. De eerste wedstrijd van het seizoen werd deze tegenstander eenvoudig met 16-5 verslagen en gezien de stand in de poule moest Mia ook dit keer niet al teveel problemen opleveren. Toch bleek ook deze dag dat Telstar in een gekke poule speelt waar iedereen van elkaar punten afsnoept. Waar Telstar voor de zaalcompetitie niet deelde in deze malaise, doet het nu volop mee. Tegen Nova en Sparta werd al niet gewonnen en nu wisten de spelers van Harry Schut ook niet te winnen van laagvlieger Mia: 10-9.

Voor de rust was er geen vuiltje aan de lucht. Telstar kwam snel op voorsprong en liep via 0-4 uit naar een ruststand van 3-7. Dit was veel te mager, want Telstar mistte de nodige kansen, waaronder drie strafworpen.

De tweede helft gaf een heel ander beeld. Mia kwam als herboren uit de kleedkamer en wist de achterstand om te buigen in een voorsprong: 8-7. Tussendoor wist Telstar een puntje mee te pikken, maar het was Mia dat de wedstrijd uitspeelde. Ook het inbrengen van de teruggekeerde Hans van Hoorn mocht niet baten. Invalster Rosanne Bleeker bepaalde de eindstand op 10-9.

Volgende week zal Telstar toch echt moeten laten zien dat het een kampioenswaardig team is. Uit drie wedstrijden slechts één schamel puntje behalen, is ver onder de maat voor een team dat een voorsprong van zes punten had opgebouwd. Daarvan zijn er nog slechts drie over. Volgende week zal de eerste finale op het programma staan, als Hellas op bezoek komt.