Hoevelaker veroordeeld tot werkstraf

21 mei 2008 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN/AMERSFOORT – Een 27-jarige man uit Hoevelaken is vrijdag 16 mei door de politierechter in Utrecht veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur. De man had zich vorig jaar in Amersfoort na een verkeersruzie schuldig gemaakt aan mishandeling. Tegen de verdachte was 140 uur werken geëist, waarvan 50 uur voorwaardelijk.

De verdachte kreeg op de Rondweg Noord in Amersfoort ruzie met een andere automobilist. Volgens deze automobilist werd hij eerst rechts ingehaald door de auto van de verdachte waar drie jongens in zaten. Volgens de verdachte werd hij juist gesneden. Toen de twee auto’s voor een stoplicht stonden stapten de bestuurders uit.

Het slachtoffer vertelde dat hij direct werd aangevlogen door de man uit Hoevelaken. Hij werd tegen de grond gewerkt en toen hij op de grond lag nog geslagen. Volgens de verdachte was de andere man begonnen met vechten. Hij gaf toe dat hij de fout in was gegaan, maar hij noemde de aangifte zwaar overdreven. De Hoevelakenaar had alleen de pech dat er net een agent in haar privéauto voor hetzelfde stoplicht stond. De agente noteerde dat de Hoevelakenaar agressief op de andere man was afgelopen. Ze waarschuwde ook de meldkamer.

De officier van justitie achtte een poging tot zware mishandeling bewezen omdat de verdachte had geslagen toen zijn slachtoffer al op de grond lag. De officier vond het bijzonder kwalijk dat een verkeersruzie zo uit de hand was gelopen. "Uitstappen is altijd verkeerd", stelde de officier vast. De officier woog ook mee dat de verdachte een blanco strafblad had.

Advocaat N. van Dijk stelde dat de politieagente vanuit haar positie moeilijk kon hebben gezien hoe hard de verdachte had geslagen. Bovendien had het slachtoffer nauwelijks letsel, vulde de advocaat aan. Hij achtte dan ook alleen een gewone mishandeling bewezen en vroeg om een lagere straf. De politierechter was het met de advocaat eens.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie