Koor- en samenzangavond in Nijkerk

Nieuws

NIJKERK - Vanwege het 60-jarig bestaan van de staat Israël is er op woensdag 28 mei een koor- en samenzangavond in de Grote Kerk, Holkerstraat 1/Langestraat, van Nijkerk. Deze zangavond wordt gehouden onder het motto “Zingen voor Israël” en wordt georganiseerd door de Stichting Christenen voor Israël. De avond begint om 20.00 uur, maar vanaf 19.45 uur zal er al samenzang zijn.

Dit jaar vieren wij het 60-jarig bestaan van de staat Israël. Want in mei 1948 sprak David Ben Goerion als eerste minister-president de Onafhankelijkheidsverklaring uit, in het gloednieuwe Israëlische parlement de Knesset. Die zestig jaren zijn niet geruisloos voorbij gegaan. Het waren jaren van oorlog en constante terreurdreiging, maar ook jaren waarin miljoenen Joden vanuit de hele wereld terugkeerden naar hun nieuwe thuis, een land dat ze van moerasgebieden en woestijn hebben opgebouwd tot een bloeiende natie. Uit solidariteit met het Joodse volk viert Christenen voor Israël dit jaar dit feest mee.

Muzikale medewerking wordt verleend door het Interkerkelijk Jongerenkoor 'Testify' te Nijkerk onder leiding van Jan Stulp, door de Chr. Gemengde Zangvereniging 'Excelsior' te Nijkerk en de Chr. Gemengde Zangvereniging 'De Lofstem' te Ederveen. Deze gemengde koren treden gezamenlijk op onder leiding van Ineke Bos-Strootman en met pianobegeleiding van Hans Veldhuizen. Bert Elbertsen zal het orgel bespelen.

Naast koorzang is er ook veel samenzang. De avond wordt geopend door ds. L.W. van der Sluijs en ds. H. Poot zal een meditatie houden. Iedereen is hartelijk welkom. De toegang is vrij, wel zal er een collecte worden gehouden. Het is mogelijk om op deze avond producten uit Israël te kopen. Er zal ook een (kleine) boekentafel zijn.

advertentie