Dossier in zaak Nijkerkse broers niet volledig

14 mei 2008 om 00:00 Nieuws

ARNHEM/NIJKERK – Twee broers uit Nijkerk (22 en 31 jaar), die verdacht worden van een reeks criminele feiten, moeten langer wachten tot hun strafzaak wordt behandeld. De Arnhemse rechtbank besloot de zitting aan te houden omdat het dossier in de zaak niet volledig is.

Het duo zou zich schuldig hebben gemaakt aan hennepteelt, handel in softdrugs, het witwassen van geld en een inbraak. Bovendien zou de jongste van de twee een bedrag hebben bewaard, waarvan hij wist dat het gestolen was.

Omdat de politie vermoedde dat de twee zich bezighielden met illegale activiteiten, besloten zij de telefoon van de Nijkerkers af te tappen. De zaak kwam pas goed aan het rollen toen de broers werden opgepakt terwijl ze een inbraak pleegden in een bedrijf in Zeewolde. Bij huiszoekingen vonden rechercheurs grote hoeveelheden wiet. Bovendien bleken de Nijkerkers veel contant geld en luxe goederen in bezit te hebben. Omdat die spullen niet te rijmen waren met de inkomsten van de twee, vermoedde de politie dat ze afkomstig waren van misdrijven.

Tijdens de zitting van de rechtbank ontkenden de verdachten de feiten. Zij stelden zich niet te hebben beziggehouden met de handel in wiet. De 22-jarige verklaarde slechts een paar hennepplanten in de tuin te hebben gehad. Ook zeiden de broers niets te weten van vermeende witwaspraktijken.

advertentie
advertentie