Midwinterhoornblazers in ‘Nieuw Veenenburg’

19 december 2007 om 00:00 Nieuws

Hoe mooi en karakteristiek kan een kale boom zijn of de rode takken van de wilgen die een goudglans verspreiden als de zon er op schijnt...

HOEVELAKEN - Veel mensen zijn waarschijnlijk in de zomermaanden wel eens in de tuin geweest van ‘Nieuw Veenenburg’ bij de familie Oosting aan de Damweg 8 in Zwartebroek. Maar ook in de winter is er veel te zien en op zaterdag 22 december ook te beluisteren van 15.00 tot 18.00 uur.

door Gerrit Steen

Hoe anders en sfeervol is de tuin als het gaat schemeren, als de verlichting aangaat en midwinterhoornblazers en muziekverenigingen het beste uit zichzelf en hun muziekinstrumenten halen teneinde een ademloos kijkend en luisterend publiek een paar onvergetelijke momenten te presenteren, vlak voor de Kerstdagen…

Reina en Henk Oosting: “Graag stellen wij onze tuin op zaterdag 22 december van 15.00 tot 18.00 uur open voor iedereen die op sfeervolle wijze al vast in de stemming wil komen voor de komende Kerstdagen. Het belooft een gezellige bijeenkomst te worden waarbij iedereen van harte welkom is. Medewerking zal worden verleend door kinderkoor ‘Hikko’ uit Zwartebroek, ‘De Veluwse Midwienterhoornbloazers’ uit Epe, accordeonvereniging ‘Excelsior’ uit Barneveld en muziekvereniging ‘Elkander Getrouw’ uit Zwartebroek. Geheel in stijl en volgens oud gebruik zal er, tegen een kleine vergoeding, chocolademelk, krentenwegge en glühwein verkrijgbaar zijn.”

Reina en Henk Oosting: “Een aantal jaren geleden is onze tuin opgenomen in de jaarlijkse Open Tuinendag die door de Lions uit Hoevelaken georganiseerd werd. Dat was zo gezellig en druk, dat we dat best voor een herhaling vatbaar achtten. Veel mensen komen nu ieder jaar wel even op een vrijdag in juni of juli kijken hoe de tuin er bij ligt en drinken een kopje koffie bij ons. Ze komen voor de tuin maar ook om er eens even helemaal uit te zijn, te genieten van het uitzicht en een praatje op het terras. Tuinieren is altijd al onze grote hobby geweest en we vinden het leuk dit ook over te brengen op andere mensen. We hebben de tuin geleidelijk aan helemaal zelf aangelegd in onze vrije tijd, met uitzondering van de verhardingen. Door het open karakter van de tuin is een goede aansluiting met het achter liggende agrarische landschap bewerkstelligd. Er zijn veel vaste planten gebruikt die karakteristiek zijn voor de boerentuinen van vroeger. Ook is er een rijk assortiment aan bomen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie