Steun voor weeshuis Oekraïne

12 december 2007 om 00:00 Nieuws

Laurent Nouwen kreeg de cheque uit handen van Marion ten Bokum en Jos Warringa van Innerwheel Nijkerk. Laurent Nouwen is een broer van de in Nijkerk geboren Henri Nouwen, die als priester veel bekendheid genoot en veel heeft geschreven, maar ook veel werk verzette ten behoeve van armen in de wereld. De Henri Nouwenstichting heeft zich ten doel gesteld zijn werk voort te zetten. Zijn jongere broer Laurent Nouwen, die een bloeiende advocatenpraktijk had, zet zich nu geheel in als voorzitter van de Stichting. Hij kwam tot dat besluit na het lezen van de dagboeken van zijn broer, na diens dood.

Laurent Nouwen krijgt cheque Innerwheel NIJKERK - Xe hebben er hard voor gewerkt , de leden van serviceclub Innerwheel, maar maandag konden zij een cheque van 6000 euro overhandigen aan Laurent Nouwen van de Henri Nouwenstichting. Het geld is bestemd voor steun aan een weeshuis voor gehandicapte kinderen in Zaluchia in de Oekraïne.

door Henk Brinkman

Dienstbaar

Laurent Nouwen ziet dienstbaarheid als een belangrijk doel van de stichting. ,,Wij ondersteunen allerlei projecten, maar het gaat er vooral om te ondersteunen wat fundamenteel nodig is. In de Oekraïne zie je duidelijk de gevolgen van zeventig jaar communisme. Mensen hebben geleerd elkaar te wantrouwen. Nu gaat het erom het vertrouwen in menselijkheid te herstellen. Dat gaat jaren duren en daarbij richten we ons vooral op jongeren die de Sovjettijd niet zelf hebben meegemaakt. Zij moeten aangeven wat er nodig is. Daar gebruiken we ook dit geld van Innerwheel voor.”

Innerwheel

Innerwheel is een zusterorganisatie van serviceclubs als Rotary en Lions. Jos Warringa: ,,Innerwheel bestaat uit vrouwen, wier echtgenoot lid is van de Rotary. Maar we zijn niet van onze mannen afhankelijk. Eigenlijk moeten wij harder werken om fondsen te werven dan de mannen van de Rotaryclub. Een eigenaar van een bedrijf kan makkelijker geld overmaken als gift. Wij organiseren, naast onze eigen baan, allerlei activiteiten om fondsen te werven.” Innerwheel heeft fondsen geworven met de organisatie van een bridgedrive en andere activiteiten.

Innerwheel wil de Henri Nouwenstichting ondersteunen, omdat Henri Nouwen een Nijkerker van geboorte is. Tien leden van Innerwheel hebben recent een bezoek gebracht aan het weeshuis in Zaluchia, dat door de Henri Nouwenstichting wordt gesteund. Jos Warringa: ,,Daardoor raakten we overtuigd van de noodzaak van ondersteuning van dat werk. De Rotaryclub heeft bij het weeshuis een lift laten bouwen, zodat de kinderen met een rolstoel ook naar beneden kunnen. Dit geld is bedoeld voor de aanleg van een terras, zodat de kinderen ook naar buiten kunnen.”

Het weeshuis wordt bewoond door kinderen met zware lichamelijke en verstandelijke handicaps.

advertentie
advertentie