Debuut op kunstgras stopt zegereeks Hoevelaken

14 november 2007 om 00:00 Nieuws

NIJKERK/NIJKERKERVEEN/ HOEVELAKEN - De regen zette een streep door een deel van het voetbalprogramma. Het nieuwe kunstgras in Hoevelaken gaf hen de mogelijkheid wel in actie te komen. Het resultaat viel tegen, want ‘t Harde won.

Hoofdklasse B

In Veenendaal werd zaterdag niet gespeeld, maar zaterdag mag Sparta Nijkerk het op herhaling. Dan is niet DOVO, maar buurman GVVV de tegenstander. De blauwen uit Veenendaal spelen een wisselvallig seizoen en staan in de middenmoot. Wel blijft het een ploeg om rekening mee te houden, dus Sparta Nijkerk kan een lastige middag tegemoet zien vanaf 14.30 uur in Veenendaal.

Eerste klasse D

De afgelasting tegen respectievelijk CSV Apeldoorn en DETO was vervelend, maar de resultaten van de wel gespeelde duels waren niet ongunstig.

Met SDC Putten heeft Veensche Boys een gevaarlijke tegenstander. De Puttenaren willen meedoen om de titel, maar vallen tegen. De Boys hebben duidelijk gemaakt dat ze zeker niet misstaan in de eerste klasse. Ook tegen SDCP zal Veensche Boys weer de volle winst proberen te halen. Of dat gaat lukken, blijkt vanaf 14.30 uur aan de Westerveenstraat.

NSC staat voor de zware opgave de koploper SVZW te bestrijden. Vorig seizoen ging dit prima, maar dit seizoen loopt het nog niet naar wens bij de Nijkerkers. De eerste prioriteit is nu de gevarenzone te verlaten. Winst tegen SVZW zou daartoe een goede eerste stap zijn. In Wierden begint het duel om 14.30 uur

Derde klasse B

Hoevelaken - ‘t Harde 0-1

HOEVELAKEN - Op het nieuwe kunstgrasveld kon Hoevelaken spelen tegen ‘t Harde. Na afloop van het 0-1 verlies was de vraag of dit verstandig was, want de zegereeks is ten einde.

Hoevelaken startte sterk, al leidde het offensief maar tot een enkele kans. Tervoert wist dit keer het net niet te vinden. ‘t Harde kwam meer in het spel en doelman Jeroen van Doornik werd getest.

Direct na rust was Van Doornik kansloos op de inzet van Bert van Minnen, die ‘t Harde op 0-1 zette. Voor Hoevelaken was dit het teken om vol aan te vallen, maar dit ging weinig doordacht. ‘t Harde van Willem van ‘t Land was in de counter zelfs gevaarlijker. Het was geen goede wedstrijd, maar wel tot het einde spannend. Voor Hoevelaken echter met een teleurstellend resultaat bij het debuut op kunsgras.

Komende zaterdag moet herstel volgen tegen Vierhouten’82. Zowel voor de periode als de ranglijst is het noodzakelijk dat de ploeg van Rob van Griensven wint. Dat moet zeker kunnen in en tegen Vierhouten, zaterdag vanaf 14.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie