Vragen van PRO21 over ‘Klimaatakkoord’

14 november 2007 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - PROgressief 21 stelt vragen aan het college over het door de VNG en het Rijk afgesloten ‘Klimaatakkoord’. In het Klimaatakkoord is door Rijk en VNG afgesproken samen te werken aan een klimaatbestendig en duurzaam Nederland. Voor het rijk is het onder meer belangrijk de uitstoot van broeikasgassen in 2020 met 30% terug gedrongen te hebben, een energiebesparing van 2% per jaar te realiseren en het aandeel van hernieuwbare energiebronnen in 2020 op 20% te brengen.

De Gemeenten hebben in VNG verband al eerder afgesproken hoge prioriteit te geven aan het klimaatbeleid. Klimaat moet als belangrijk aandachtspunt worden opegnomen bij alle aanbestedingen, bij renovatie en bij nieuwbouw. Bovendien moeten energiebesparende maatregelen worden genomen en energiebesparing bij burgers en bedrijven worden gestimuleerd. In dit ‘Klimaatakkoord’ zijn afspraken gemaakt met betrekking tot de duurzame overheid, duurzame energieproductie, schone en zuinige mobiliteit, energiezuinige gebouwde omgeving, duurzame (agrarische) bedrijven en klimaatbestendige leefomgeving.

PROgressief 21 wil van het college weten of het weet van dit akkoord, of het college bereid is de eigen beleidsuitgangspunten op dit gebied te herzien en mee te werken aan een klimaatbestendig en duurzaam Nijkerk conform de uitgangspunten van dit akkoord en op welke wijze het college dit wil uitwerken.

advertentie
advertentie