Dames 1 Flevo neem de 3 punten mee uit Twello

17 maart 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - 'Scherp beginnen en scherp blijven', was de opdracht van coach Michel Bos. Scherp begonnen de dames van Flevo zeker, binnen 15 sec was er een uitsluiting voor Proteus en wist Miranda van de Vliert met een 2-1 aanval samen met Margrita Bolink de 1-0 op het scorebord te zetten. Een minuut later was het Margrita Bolink zelf , die buiten de 5 meter de bal keurig achter de keepster van Proteus schoot. De dames van Flevo hadden het goed georganiseerd en met nog anderhalve minuut op de klok , was het Joke Vastenburg die in de man-meer een gaatje vond.

Josee van de Hoven had niet in de gaten dat ze er uitgestuurd werd en doordat zij nog deelnam aan het spel kregen de dames van Flevo een strafworp tegen. De vingertoppen van keepster Vivian Haandrikman zorgde er voor dat er niet gescoord werd. In de laatste 14 seconde van de eerste periode wisten de dames van Proteus te scoren uit een man-meer 1-3

De dames van Proteus waren waarschijnlijk geschrokken van de scherpte van Flevo en veranderde hun tactiek. Vast houden en vooral niet meer loslaten. Hierdoor kregen de dames van Flevo het erg zwaar en kwam niet echt aan spelen toe, het verliep allemaal rommelig en zo waren er in de tweede periode meerdere uitsluitingen aan beide kanten, maar werd er door beide ploegen geen gebruik van gemaakt.

In de derde periode was het wederom Margrita Bolink die Miranda van de Vliert vond in een 2-1 situatie en de bal wederom achter de keepster wist te leggen,4-1. Na een goed uitgevoerde breek van de snelle dames van Flevo, Rosanne Bakker en Cindy Schraven, wist Rosanne de bal mooi voor Cindy te leggen die keurig de keepster uitspeelde en 1-5 op het score bord zette.

Daarna werd de wedstrijd steeds harder en waren er vele uitsluitingen die geen doelpunten opleverde. In de laatste minuut van de vierde periode was het Proteus die nog een 5-meter benutte en zo werd de uitslag van 2-5 in het voordeel van Flevo.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie