Zangvereniging Halleluja 90 jaar

10 februari 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Zangvereniging Halleluja kent een rijke geschiedenis. Het koor werd in 1923 opgericht door de heer Balster, eigenaar van een sigarenzaak in het Koolhaaspark. De achtergrond van zijn streven en dat van andere mannen van het eerste uur, was om in Nijkerkerveen een zangvereniging van de grond te krijgen. Dit omdat er in het dorp toen niet zo veel te beleven viel. Hierdoor werden bijna alle mannen uit Nijkerkerveen lid van het koor: zeventig in totaal. Pas vele jaren later deden ook vrouwen hun intrede en werd Halleluja een gemengde zangvereniging.

In de beginjaren viel het koor al vaak in de prijzen. Ook in de jaren daarna behaalde Halleluja menige prijs. Tot begin jaren zeventig werd tijdens de uitvoeringen van Halleluja niet alleen gezongen, maar voerden de leden van de vereniging ook een toneelstuk op. Hier werd vanaf gestapt toen het koor ging repeteren en uitvoeren in de Eben Haëzerkerk. Toneel in de kerk vond men toen ter tijd niet zo gepast. De leden van het koor komen niet alleen uit Nijkerkerveen, maar er zijn er ook een aantal die uit Nijkerk Hoevelaken en zelfs uit Amersfoort komen. Gerard van Beek (voorzitter) uit Nijkerkerveen is erg enthousiast: ,,Het koor bruist, van muzikale energie. Vanuit haar christelijke achtergrond looft Halleluja de Heer, gelooft zij in God. Wat is er mooier om dit met muziek uit te dragen.''

Het koor wil heel graag nieuwe leden hebben en nodigt u daarom ook geheel vrijblijvend uit eens een repetitie bij te wonen. Iedere maandag avond word er in de steiger van de Eben Haëzerkerk vanaf 20.00 uur gerepeteerd.

Concert agenda 2013

- Zondag 17 februari 2013: medewerking van ons koor in een ouderendienst in de Gereformeerde Kerk, Vrouwenweg 1 te Nijkerkerveen.

- Maandagavond 4 maart 2013: medewerking van ons koor tijdens een zangavond in de Eben Haëzer Kerk te Nijkerkerveen.

- Maandagavond 27 mei 2013: uitvoering in het verpleegtehuis ,,Zilverschoon'' te Nijkerk.

- Maandagavond 16 september 2013: uitvoering in het bejaardentehuis St. Jozef te Nijkerkerveen.

- Dinsdagavond 5 november 2013: Concert door ons koor in verband met ons 90-jarig bestaan, dit concert zal gaan plaats vinden in de Eben Haëzer Kerk te Nijkerkerveen.

- Zaterdagavond 14 december 2013: medewerking van ons koor tijdens een kerstconcert welke wordt gehouden in de Hervormde Kerk van Nijkerkerveen.

- Dinsdagavond 24 december 2013: medewerking van ons koor tijdens de kerstnachtdienst, deze wordt gehouden in de Eben Haëzer Kerk te Nijkerkerveen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie