Duikers Nijkerk maken een ijsduik

Nieuws

NIJKERK - Aan het einde van een periode van vorst hebben een aantal leden van Duikvereniging Nijkerk toch een bijzondere ervaring kunnen toevoegen aan hun duiklogboek: een ijsduik!

Helaas was het weer de betreffende zondag ronduit slecht en viel daardoor de opkomst wat tegen, het mocht voor de duikers de pret niet drukken. Terwijl Ad Pijl, duikinstructeur, aan de kant stond en de ijsduik coördineerde, ging per keer één buddypaar onder het ijs in het meer van Forellenvisvijvers De Berenkuil. Onderling zijn ze met elkaar verbonden door een buddylijn en daarnaast ook gezekerd met een lijn terug naar de coördinator die aan de kant blijft. Ook is er bij elke duik een standby-duiker paraat, voor het geval er iets mis gaat. Aan de kant staat de zuurstofkoffer klaar. Want veiligheid gaat boven alles.

Voor de duikers die voor het eerst een ijsduik maken is het spannend, maar ook genieten.,,Je moet echt even wennen aan het gevoel niet gelijk naar boven te kunnen. In eerste instantie wil je toch een beetje in de buurt van het wak blijven."

Alle duikers komen weer veilig boven en worden warm onthaald door Hendrik Hamstra van De Berenkuil en binnen wordt de duik uitvoerig nabesproken. Aan het einde van de winter toch nog een ervaring rijker.

advertentie