Wereldpremière voor Het Gebeuren

Nieuws

HOEVELAKEN - Op 15 en 16 maart aanstaande. is het weer zover: de jaarlijkse toneeluitvoering van toneelgroep Het Gebeuren. Dit jaar een heel bijzondere, de groep heeft namelijk de wereldpremière van de komedie 'Al de dagen van ons leven'.

Nu is dat niet toevallig, het stuk is namelijk voor de groep op maat geschreven door regisseuse Mirjam Bosveld. Waar eerder altijd bestaande stukken werden opgevoerd, vond de groep dit seizoen geen stuk waar iedereen enthousiast over was en dat daarbij geschikt was voor de huidige bezetting. Mirjam liep al langer met het idee om eens zelf een toneelscript te schrijven en dit was de perfecte aanleiding om dat daadwerkelijk te gaan doen. Dat het een komedie moest worden stond buiten kijf; de spelers wilden graag een stuk waar om te lachen valt.

Spannend

Gelachen wordt er tijdens de repetities. Maar het hele proces is spannender dan ooit. Er werd al begonnen met repeteren, toen er alleen nog maar een eerste bedrijf was en zelfs de schrijfster nog niet wist hoe het stuk af zou gaan lopen. Daarbij is het schrijven van een toneelstuk een ware puzzel; hoe zorg je dat je de juiste personages op de juiste tijd op de juiste plaats hebt. Maar bovenal realiseert Het Gebeuren zich dat zij iets gaan brengen dat nog nooit aan een publiek is getoetst en waarvan zij dus geen idee hebben hoe het zal gaan vallen.

Plezier

Inmiddels is het script af. Het is een relatiekomedie met messcherpe kantjes geworden. De spelers hebben zich met veel plezier op hun rollen gestort, die hen letterlijk op het lijf zijn geschreven. En zij nodigen u graag uit om hun toetssteen te zijn, in de hoop dat u net zo zult genieten van dit stuk als zij dat doen! De voorstellingen vinden plaats op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart in Zalencentrum de Haen in Hoevelaken.

Inhoud

Merel en Mark gaan trouwen. Ze hebben hun naaste familie en vrienden uitgenodigd voor twee overnachtingen op feestlocatie 'het Burchthotel', waar gastvrouw Aafke hen ontvangt en bijstaat. Merel verheugt zich erg op de mooiste dag van haar leven, die door haar vriendin Babet tot in de puntjes is voorbereid. Maar ze is ook heel nerveus, er kan van alles misgaan. Haar moeder Hanneke is bijvoorbeeld nog steeds woedend op haar vader, die haar heeft verlaten en met zijn nieuwe vriendin naar Frankrijk is vertrokken. Ook al heeft ze inmiddels zelf een nieuwe partner, Bert. Haar ouders gaan elkaar op de bruiloft voor het eerst sinds lange tijd weer zien en Merel betwijfelt of haar moeder zich zal weten te beheersen. Haar oma Johanna doet vanuit haar rolstoel d'r best om Hanneke in toom te houden, als Bert haar tenminste niet ergens  is vergeten mee te nemen. Van Mark's vader is het maar de vraag of hij komt. Hij vindt het huwelijk een onzalig idee, alle geloof in eeuwige trouw is hem ontnomen toen zijn vrouw de benen nam en hem met de kleine Mark achterliet. Hoewel hij dus geen best voorbeeld heeft gehad, is Mark vast voornemens de huwelijksgelofte tegen Merel uit te spreken. Zijn trouwe vriend Sjoerd zal er tegen wil en dank getuige van zijn: heimelijk voelt hij meer voor Merel dan handig is. Daarbij heeft de ervaring op Mark's vrijgezellenfeest hem onlangs geleerd dat Mark moeite heeft zich aan zijn voorgenomen beloftes te houden. Vooral als die ervaring Cynthia heet, en juist zij komt graag langs om iedereen daaraan te herinneren…

advertentie