Gebitscontroles bij Dierenkliniek de Arker

Nieuws

NIJKERK - 4 op de 5 honden en katten ouder dan 3 jaar hebben gebitsproblemen. Dit wordt vooral veroorzaakt door tandplak en tandsteen. Naarmate honden en katten ouder worden, groeit ook de kans op het ontstaan van tandvleesproblemen. Verwaarloosde gebitsproblemen kunnen ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van dieren, variërend van slechte adem tot verlies van tanden of zelfs ontstekingen in belangrijke organen.

Regelmatige gebitsverzorging is nodig om bovengenoemde problemen te voorkomen. Om het belang van gebitsverzorging onder de aandacht te brengen van honden- en katteneigenaren organiseert de GGG in februari voor de vijfde keer de Maand van de Gebitscontrole.

Dierenkliniek de Arker uit Nijkerk organiseert in het kader van de Maand van de Gebitscontrole op elke maandag- en dinsdagmiddag in februari, een inloopmiddag voor een gratis gebitscontrole. Tussen 13.30 en 16.30 kunnen honden- en katten eigenaren met hun dieren langs komen voor een professionele gebitscontrole. Tijdens deze gebitscontrole zal de assistente aangeven of de dieren een behandeling nodig hebben of niet, bijvoorbeeld voor het verwijderen van tandplak en tandsteen. Ook wordt in de praktijk precies uitgelegd, hoe het gebit van uw hond en/of kat schoongehouden moet worden.

Lukt het niet op bovenstaande tijden, dan kunt u ook een afspraak maken bij een van onze Paraveterinairen.

Voor meer informatie belt u met 033-2462526 of kijkt u op www.dierenkliniekdearker.nl.

Alle informatie van de Maand van de Gebitscontrole is te vinden op www.gebitscontrole.nl

advertentie