Geen Gelders geld voor geluidsscherm Hoevelaken

Nieuws

'Ik kan het geld beter elders besteden'

HOEVELAKEN/ARNHEM - Het Gelderse provinciebestuur wil geen geld beschikbaar stellen als bijdrage voor een geluidsscherm bij Hoevelaken om de hoge geluidsbelasting terug te dringen.

door Henk Brinkman

Dat heeft gedeputeerde Conny Bieze aan de Nijkerkse wethouder Geert Horst laten weten. De notitie die het Gelderse college hierover heeft geschreven is nu aan de commissie voor mobiliteit van de Provinciale Staten gestuurd. Die zal de notitie op 6 februari bespreken.

Volgens Horst was het belangrijkste argument van Bieze dat het geld beter op andere locaties kan worden ingezet, waar het doelmatiger wordt besteed dan bij het relatief geringe aantal inwoners van Hoevelaken en Holkerveen.

Horst toonde zich buitengewoon teleurgesteld over de opstelling van het provinciebestuur. Hij heeft de Nijkerkse fractievoorzitters dinsdagavond geïnformeerd en gevraagd hun partijgenoten in Provinciale Staten te informeren en hen te vragen een ander standpunt in te nemen. Bieze heeft toegezegd, dat zij een ander standpunt van de Staten roaal zal uitvoeren.

advertentie