Verfilming bestseller Into the Wild in Filmcafé Hoevelaken

18 januari 2013 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - In het Filmcafé van Hoevelaken draait woensdag 6 februari de film Into the Wild. De filmvertoning vindt plaats in de recreatiezaal van De Kopperhof.

Het waargebeurde verhaal is op indrukwekkende wijze verfilmd en geregisseerd door Sean Penn, en is gebaseerd op het boek 'De wildernis in' van outdoorjournalist Jon Krakauer.

De 22-jarige, pas afgestudeerde Christopher McCandless (gespeeld door Emile Hirsch) laat zijn familie en veelbelovende toekomst achter zich omdat hij zat is van de samenleving die gericht is op prestatiedrang en materialisme. Zonder bezittingen probeert hij zijn weg te vinden in de wildernis van Alaska. Bijzondere ontmoetingen en de verraderlijke kracht en pracht van de natuur vormen zijn bestaan. Maar kan hij overleven?

De film won de Golden Globe en werd genomineerd voor twee Oscars (2008). Vele andere nominaties en prijzen op internationale filmfestivals. Naast het ijzersterke verhaal, krijgen de prachtige natuurbeelden extra aandacht door vertoning op het grote scherm. Ook de filmmuziek van Eddie Vedder is zeer de moeite waard.

Filmcafé Hoevelaken

Van oktober t/m maart wordt iedere eerste woensdag van de maand een film gedraaid in recreatiezaal De Kopperhof, Sportweg 25. De film begint om 19.30 uur, de toegangsprijs is 7,50 euro inclusief kopje koffie/thee (leden bibliotheek krijgen op vertoon van hun pas 1,50 euro korting). De film wordt zonder pauze gedraaid. Na afloop is er gelegenheid voor een hapje en een drankje. Het filmcafé van Hoevelaken is mogelijk gemaakt door samenwerking van Sigma Nijkerk, Stichting Welzijn Ouderen Hoevelaken en Bibliotheken Gemeente Nijkerk. Vrijwilligers van de SWOH zorgen voor de ontvangst van de filmbezoekers.

Kaartjes zijn verkrijgbaar in de bibliotheek van Hoevelaken of reserveren via www.bibliotheeknijkerk.nl. Reserveren is gewenst omdat het aantal plaatsen beperkt is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie