Jaarwisseling kost ruim 37.000 euro

15 januari 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De jaarwisseling in de gemeente Nijkerk is rustig verlopen. Zoals elk jaar valt er wel schade door vuurwerk of vandalisme te betreuren. In totaal is voor ruim 37.000 euro aan schade ontstaan. Een groot deel van de schade betreft de vernieling van straatkolken. De deksels werden van de putten gelicht en er werd vervolgens vuurwerk in ontstoken. Herstel zal naar schatting 24.400 euro gaan kosten. De schade aan de straatkolken is nog niet helemaal zichtbaar. Dat zal de komende maanden blijken. Door het geleidelijk wegspoelen van zand rond de straatkolk ontstaat er verzakking in het straatwerk rond de straatkolk. Waar mogelijk wordt aangifte gedaan en de schade verhaald op de veroorzakers.

Ondanks preventieve maatregelen als het afsluiten van parkeerautomaten, afvalbakken, ondergrondse containers en het weghalen van glasbollen en kledingcontainers, is er dus toch veel schade ontstaan.

In Hoevelaken is voort 1976 euro aan schade geconstateerd, in de wijk Paasbos 940 euro, in het centrum van Nijkerk 3324 euro, in Corlaer 3143 euro en in het buitengebied 3462 euro.

In het centrum werd een glijbaan vernield en in het buitengebied een drukrioleringskast.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie