FSC keurmerk voor BDU kranten

Nieuws

BARNEVELD - Sinds begin januari worden de kranten van BDU Lokale Nieuwsmedia op FSC-gecertificeerd papier gedrukt. Het FSC-keurmerk garandeert de duurzame productie ervan. Concreet betekent dat onder meer dat bomen die voor de productie van papier nodig zijn, worden vervangen door jonge aanplant. Met andere woorden; de omvang van het bosareaal lijdt niet onder het gebruik voor papierproductie-doeleinden. Sterker; sinds de invoering van het FSC-keurmerk is het bosareaal ten gevolge van herplant wereldwijd fors toegenomen.

Het Grafisch Bedrijf van de BDU -het bedrijfsonderdeel waar de persen staan- koos een aantal jaren geleden al voor het gebruik van FSC-gecertificeerd papier. Sinds januari is het gewaarmerkte aandeel zelfs naar 100% getild.

De stap die BDU zet past in haar opvatting over maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat betekent dat niet alleen een gezonde bedrijfsvoering hoog in het vaandel staat. Het bedrijf is zich ook bewust van de effecten van haar activiteiten op mens en milieu. BDU wil ook in het belang daarvan handelen.

advertentie