Nominaties voor Stadsdichter Nijkerk bekend

15 januari 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De jury voor de verkiezing van de Stadsdichter Nijkerk heeft uit zeven inzendingen drie kandidaten genomineerd. Dat zijn Harry Hamstra, Bert Jurling en Anita Mensink.

De jury, bestaande uit burgemeester Gerard Renkema, docent Nederlands Harro Schuiling, gemeenteraadslid Nadya Aboyaakoub en schrijfcoach Trudy Helder hebben vorige week de keuze gemaakt. ,,De gedichten waren zeer divers'', aldus Trudy Helder, ,,maar we hebben goed gekeken naar de criteria die we van te voren hebben gesteld, zoals actualiteit, motivatie, betrokkenheid bij de gemeente Nijkerk, geschiktheid voor alle inwoners van de gemeente Nijkerk, prikkelend en kwaliteit in taal''. De jury was zeer ingenomen met het aantal inzendingen. Trudy Helder: ,,Het duurde even voordat het op gang kwam maar zoveel enthousiaste reacties betekent ook dat het echt leeft'', aldus Trudy Helder.

De verkiezing van de Stasdichter vindt plaats op donderdag 7 februari 2013, om 20.00 uur in de bibliotheek van Nijkerk.

De kandidaten dragen die avond een gedicht voor waarvoor ze van de jury nog een opdracht krijgen. Verder presenteren zij zich met hun motivatie om stadsdichter te worden aan het publiek. Op die avond zal Cees van Weerd, Stadsdichter van Amersfoort aanwezig zijn en de band Kiezel die met muziek en poëzie de avond zal begeleiden.

Naast de beoordeling van de jury kan op deze voor iedereen toegankelijke avond ook het aanwezige publiek een stem uitbrengen en dit zal leiden tot één gekozen stadsdichter. De toegang voor de avond kost €2,50, incl. koffie/thee. Kaartjes voor de avond kunt u bestellen via www.bibliotheeknijkerk.nl of afhalen bij de bibliotheek.

Het initiatief voor de verkiezing van de Stadsdichter is afkomstig van de Nijkerkse bibliotheek en Boekhandel Roodbeen, in samenwerking met Stichting Nijkerk 600 jaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie