Flevo maakt kansen niet af

Nieuws

NIJKERK - Onder het genot van soep met een broodje bij de nestor van het team kreeg Flevo heren 1 de nieuwe sponsorkleding, gesponsord door Juwelier Diepenveen en Haan textiel diensten, voor de tweede seizoenshelft uitgereikt. Nadat iedereen zijn pak ontvangen had, werd vertrokken naar Bemmel voor de uitwedstrijd tegen Thetis 1.

In Bad Bloemendal werd tegen deze club aan het begin van het seizoen een moeizame 3-3 behaald. Dit had Flevo voornamelijk aan zichzelf te danken doordat ze zichzelf niet beloonden voor het creëren van de vele kansen.

Na een korte maar spannende voorbespreking in de personeelskamer van zwembad LACO begon Flevo goed aan de eerste periode. Toch was het Thetis die het eerste doelpunt scoorde door een goed blok te zetten na een vrije bal waardoor de speler van Thetis vanaf 6 meter keeper Rogier Koenderink kon verschalken.

Vervolgens was Flevo aan de beurt. Via een frummelgoal van Richard Deuzeman en een uitgespeelde man-meer die benut werd door Willem Diepeveen kwam Flevo op 1-2 voorsprong. Vlak voor het einde van de eerste periode kwam Thetis nog op gelijke hoogte op dezelfde wijze als het eerste doelpunt.

De tweede periode begon Flevo gelijk aan een man-meer maar Thetis lag erg compact te verdedigen waardoor deze man-meer niet benut werd. Enkele man-meers daarop werden ook niet verzilverd, al werden deze wel goed uitgespeeld. Na een goede mid-voor actie van Jurjen Engelsman kwam Flevo wederom op voorsprong, maar helaas gaven ze deze voorsprong snel weg door tweemaal een man-minder te veroorzaken. Zo kwam de stand op 4-3 in het voordeel van Thetis.

Op dat moment kwam het kantelpunt voor Flevo. Ze besloten er een schepje bij te doen en creëren een aantal goede kansen. Midvoor Ivar Loos kreeg tweemaal een strafworp mee na hard werken maar helaas werden beiden niet verzilverd. Er volgende nog tweemaal een man-meer voor Flevo maar ook deze werden niet benut.

Juist op het moment dat de 4-4 toch leek te vallen, Diederik de Bruijn zwom alleen op de keeper af, besloot de scheidsrechter om het spel stil te leggen en publiek weg te sturen. Helaas was daardoor de vrije schiet kans weg.

Enigszins aangeslagen door het missen van de vele kansen begon Flevo slecht aan de derde periode. Thetis liep in deze periode via twee doelpunten uit naar een 6-3 voorsprong. Dit was het sein voor gelegenheidscoach Arnoud Haandrikman, hij verving de zieke Hans de Groot, om de laatste periode ook zelf aan het spel deel te nemen.

De 7-3 werd eerst nog door Thetis gemaakt maar vervolgens was het woord aan Flevo. Bas Oosting kon ditmaal een gaatje vinden in de man-minder verdediging van Thetis en scoorde de 7-4. Vervolgens scoorde Bas Oosting de 7-5 uit een strafworp en Ivar Loos vanaf de midvoor de 7-6. Flevo probeerde de getrainde technieken, aangeleerd door o.a. Jeroen Cavalje, toe te passen in deze wedstrijd echter interpreteerde de scheidsrechters dit als blokkeren en werden diverse mannen aan Flevo zijde hiervoor met een U20 naar de kant gescoord. Hieruit kon Thetis met nog 3 minuten op de klok de 8-6 scoren. Hierna kregen zowel Thetis als Flevo nog tweemaal een man-meer waarvan er maar een benut werd door Arnoud Haandrikman. Zoals ook al in de thuiswedstrijd het geval was beloonde Flevo zichzelf niet voor het creëren van de vele kansen en het betere spel. Eindstand 8-7.

Doelpuntenmakers: Bas Oosting 2, Richard Deuzeman, Willem Diepenveen, Jurjen Engelsman, Arnoud Haandrikman en Ivar Loos allen 1.

advertentie