Match op beursvloer Hoevelaken

Nieuws

InteraktContour helpt mensen met lichamelijke handicap

HOEVELAKEN - De Lionsclub Hoevelaken heeft in oktober jl. een zeer succesvolle beursvloer georganiseerd waar ondernemers konden "matchen" met maatschappelijke organisaties. De 50 verwachte matches werden ruimschoots overtroffen, het werden er maar liefst 85.

Door Gerrit Steen

Eén van de maatschappelijke organisaties die hieraan deelnamen is Stichting InteraktContour, een stichting die begeleiding biedt aan mensen met een lichamelijke beperking en mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel. In de gemeente Nijkerk heeft deze stichting onder andere een activiteitencentrum. Op de beursvloer was de vraag ingebracht door Activiteitencentrum Nijkerk of er winkeliers ruimte wilden bieden ter promotie van stichting InteraktContour en de producten die de cliënten van AC Nijkerk maken.

Gerard van Straalen

Namens de middenstandsvereniging Hoevelaken heeft de heer Gerard van Straalen tijdelijk een etalage van zijn kapsalon beschikbaar gesteld. In de zijetalage staan nu enkele producten opgesteld die worden vervaardigd door cliënten van AC Nijkerk. De cliënten zijn niet alleen op het creatieve vlak bezig, ook is er veel aandacht voor sport en bewegen, gezond leven en arbeidsmatig werk.

Activiteiten

AC Nijkerk biedt dagbesteding aan mensen met een lichamelijke en/of zintuiglijke handicap en aan mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). De persoonlijke wensen van de client vormen zoveel mogelijk het activiteitenaanbod. Het programma is nog niet volledig, want het activiteitencentrum is nieuw. Op dit moment zijn er de volgende activiteiten: op het creatieve vlak is er boekbinden, mozaïek, handwerken; op educatief gebied computervaardigheden, websites bouwen, nieuwsbrief maken en op sportief gebied wordt er onder meer gezwommen, gebowld en gedart. Door de "match" met de OndernemersVereniging Hoevelaken wil stichting InteraktContour laten zien dat ook deze groep mensen met een beperking midden in de samenleving staan.

advertentie