Artistieke workshops en cursussen Collage

Nieuws

HOEVELAKEN - Een dezer dagen valt - huis aan huis - het nieuwe voorjaarscursus- en workshopprogramma van Kunstcentrum Collage in de brievenbus. Hierin is een groot aantal korte en langere cursussen alsmede workshops opgenomen om kennis te maken met de activiteiten op kunstzinnig gebied. De (eendaagse) workshops worden vooral aangeboden voor mensen die geen tijd hebben voor een uitgebreidere cursus, maar wel willen kennismaken met een van de technieken.

Nieuw zijn: + Op vrijdag 25 januari van 19.30 tot 22.00 uur bij Pien Schouten kennismaken met acryl. Schilderservaring is niet nodig. + Op zaterdag 26 januari beeldhouwen met speksteen onder leiding van Henk Pothoven van 10.00 tot 16.00 uur. + Zijn echtgenote Margreet Pothoven geeft op hetzelfde tijdstip de workshop glas in lood. Voor beide geldt dat het gecreëerde werkstuk een unica is! + Vrijdag 8 februari van 10.00 tot 16.00 uur geeft Pien van den Broek op een geheel eigen wijze begeleiding in acryl expressief. + Populair zijn de workshops glaskunst met Arrie Huygen, op zaterdag 2 maart van 10.00 tot 16.30 uur maken de deelnemers een eigen glasobject. + Op zaterdag 9 maart is het creatief werken aan glassieraden maken van 9.30 tot 12.00 uur. + Zaterdag 16 maart van 13.30 tot 16.30 uur je eigen huisdier schilderen in Pop-art met Antoynette Anema waarvoor men geen schilderservaring hoeft te hebben. + Woensdag van 19.30 tot 21.30 uur geeft Gery de Vries de workshop schilderen met was waarin de deelnemer zijn creativiteit de vrije loop kan laten. Alle activiteiten vinden plaats in het cursusgebouw, Zuiderinslag 4B in Hoevelaken, postadres Postbus 103, 3870 CC Hoevelaken.

Meer informatie: 033-2534738, info@collage-hoevelaken.nl of 033-4650257, a.stelt@ziggo.nl of www.collage-hoevelaken.nl.

Bestuurslid Rolina van Vliet licht het aantrekkelijke voorjaarsprogramma toe: ,,Wij hebben zeker vierhonderd cursisten/deelnemers voor lopende, langere, cursussen en workshops. Een flink aantal zien wij al jaren terugkomen naar ons goed geoutilleerde cursusgebouw. Als opleidingscentrum voor kunstzinnige vorming voorzien wij duidelijk in een behoefte. Zo zijn er de korte cursussen schilderen in alle technieken met begeleiding op dinsdagochtend, start 15 januari en woensdagochtend, start 9 januari, om de veertien dagen. De workshops zijn voor mensen die een lager budget of weinig tijd hebben een goede gelegenheid om toch weer eens een techniek uit te proberen. Sommigen krijgen de smaak te pakken en schrijven zich alsnog in voor een cursus. Daarnaast is de korte cursus brons gieten bij Arrie Huygen een unieke gelegenheid kennis te maken met dit materiaal. Een cursus die vrijwel nergens wordt gegeven. De deelnemers leren in vijf lessen het volledige proces van het vormen van een beeld in was en het maken van een gietmal, het gieten in brons en het afwerken van de ruwe vorm tot een prachtig bronzen beeld.''

Voor enkele lopende cursussen is nog plaats bij: fotografisch tekenen met Patriesja van de Bunt op maandag 7 januari, aquarelleren met Anouk van Berkel op woensdag 16 januari, beeldhouwen met Henk Pothoven op maandag 7 januari, boetseren in klei met Hans Meybaum op donderdag 10 januari en keramiek met Karin Velthoven op donderdag 10 januari.

advertentie