Cursus recreatief hardlopen

29 december 2012 om 00:00 Nieuws

REGIO - Wil je je conditie weer een push in de goede richting geven? Dat kun je doen d.m.v. lekker bewegen in het bos en het buiten zijn is dan een extra stimulans. Bovendien is lopen in groepsverband met lotgenoten leuker dan in je eentje en kun je al lopend je goede voornemens bespreken met je loopmaatjes. Daarom start de Amersfoortse Atletiekvereniging Triathlon (AVT) op zaterdag 5 januari 2013 weer met een opstapcursus hardlopen waarbij u in 12 weken aan uw conditie te werken. De cursus is bedoeld voor mensen(m/v) zonder hardloopervaring die iets aan hun conditie willen doen en heeft een recreatief karakter.

Ervaren trainers helpen u om te komen tot een goede basisconditie. De trainingen vinden plaats in bos Birkhoven en in de Korte Duinen van Soest dus de natuur is alom aanwezig. Plezier in het hardlopen en de rustige opbouw staan centraal tijdens deze trainingstage.

Behalve conditie komen ook onderwerpen aan bod zoals oefeningen, kleding, blessurepreventie en voeding. De opzet is dat de deelnemers plezier krijgen in bewegen met nadruk op ,,lopen'' en op een vanzelfsprekende manier hun conditie verbeteren. Halverwege en aan het eind van de cursus is ook een conditie-test opgenomen.

Na de cursus proberen we te adviseren bij de inpassing in de bestaande trainingsgroepen van AVT, voor zover de deelnemers besluiten lid van de club te worden.

We starten elke zaterdag om 9.00 uur vanuit ons clubhuis aan de Barchman Wuytierslaan, de kosten bedragen 30 euro voor de cursus van 12 weken, voorinschrijven hoeft niet, gewoon komen op 5 januari a.s. is voldoende. Het clubhuis van AVT ligt vanaf de parkeerplaats rechts naast het bosbad. Wij adviseren u sportieve kleding en schoeisel aan te trekken.

Wie gaan de uitdaging aan?

Nadere informatie is te verkrijgen via de trainers Leo van Kuijk, tel. 033-4802653 of trimcursus@avtriathlon.nl of Henk Renkers. U kunt ook terecht op de AVT website: www.avtriathlon.nl, onder hardlopen - cursussen - trimcursus.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie