Mooie zaalvoetbalwedstrijd

24 december 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Een compleet afgeladen sporthal Corlaer was afgelopen zaterdag getuige van een ware demonstratiepartij zaalvoetbal. De massaal toegestroomde toeschouwers - een kleine 400 bezoekers vonden hun weg richting de sporthal - zagen ZVV Sparta met 3-6 verliezen van regerend landskampioen CFE Ciba/VDL Groep, maar niemand die daar achteraf om wakker lag.

Genieten en 'de huid duur verkopen', dat was het devies voor de manschappen van coach Boutaarout voor aanvang van de wedstrijd tegen de lijstaanvoerder van de Eredivisie. Aan die opdracht werd ruimschoots voldaan. Het beste clubteam van de Nederlandse zalen werkte niet mee aan een stunt, maar moest zo nu en dan diep gaan om de winst veilig te stellen. ZVV Sparta deed aan klantenbinding door één van haar beste wedstrijden van het seizoen te spelen.

ZVV Sparta kreeg na afloop diverse complimenten toegeworpen. 'Reclame voor het zaalvoetbal', 'Jullie zouden een aanwinst zijn voor de Eredivisie', het zijn zo maar een aantal quotes die na afloop van de wedstrijd te horen waren in de kantine van sporthal Corlaer. Prachtige complimenten voor de Nijkerkse zaalvoetbalvereniging, die pas afgelopen seizoen promoveerde naar het één na hoogste niveau van Nederland. Coach Boutaarout kon na afloop dan ook niet anders dan trots zijn op zijn spelers. De Apeldoorner had genoten van het hoge niveau van beide elftallen.

De Spartanen keken bij rust tegen een 1-3 achterstand aan. Een vroege 0-2 achterstand werd na 10 minuten verkleind tot één doelpunt door Ouassim Amr. Na rust liepen de bezoekers uit Eindhoven uit naar een 1-6 voorsprong. Een veilige marge voor de Brabanders die in het verdere verloop van de wedstrijd ook niet meer werd weggegeven, ondanks veelvuldig aandringen van de Nijkerkers.

ZVV Sparta kreeg in de tweede helft nog voldoende kansen om het nog echt spannend te maken, maar het nodige geluk ontbrak bij deze kansen. Keeper Grimmelius van CFE/VDL Groep en het houtwerk stonden verscheidene keren een doelpunt in de weg. Naast deze gemiste kansen werd er ook nog wel degelijk gescoord door de Spartaanse zaalvoetballers. Na een prachtige individuele actie à la Luis Suarez scoorde Mohammed Bouraarassi de 2-6. De Eindhovense keeper ging hierbij opzichtig in de fout door de bal door zijn handen te laten glippen.

Auke Walet bepaalde via een 10 meter trap de eindstand uiteindelijk op 3-6. Een eindstand waar iedereen in het Nijkerkse kamp prima mee kon leven. Verliezen van de club die al jaren het Nederlandse zaalvoetbal domineert is geen schande. De manier waarop dat gebeurde verdiende alleen maar complimenten en dat was wellicht de grootste winst voor ZVV Sparta. De Nijkerkers hebben met deze wedstrijd hun visitekaartje afgegeven aan het aanwezige publiek. 'Zaalvoetbal is zo gek nog niet', was een gevleugelde uitspraak van één van de toeschouwers. 'Dit smaakt naar meer', zo luidde zijn conclusie na de prachtige wedstrijd die hij had gezien.

ZVV Sparta heeft nu een korte winterstop voor de boeg. Op 4 januari wordt de competitie alweer hervat. In Sporthal Corlaer is ZVV Dynamo uit Lelystad de tegenstander. Dit is een inhaalwedstrijd uit het weekend dat grensrechter Nieuwenhuizen om het leven kwam. De wedstrijd begint om 20.45u en uiteraard bent u van harte welkom!